Ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания над североизточните райони.

...
Ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания над североизточните райони.
Коментари Харесай

Облачно с валежи в по-голямата част от страната

Ще доминира облачно време, с краткотрайни разкъсвания над североизточните региони. На места, основно в югозападната половина от страната, ще превалява дъжд, по високите котловинни полета - към момента дъжд и сняг. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България - краткотрайно мощен вятър от североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 7° и 12°, по-ниски ще останат в Северозападна България и по високите котловинни полета - сред 3° и 5°. Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за март.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, основно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо, на доста места ще превалява сняг. Ще продължи да духа мощен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 1°.

В петък вятърът ще остане от изток-североизток, най-вече сдържан, в нощните часове краткотрайно ще отслабва. Ще бъде със забележителна облачност, в Югозападна България с превалявания от дъжд, в планинските региони над 800 метра - от сняг. В събота вятърът ще отслабне, ще бъде най-вече от север-североизток. Слаб дъжд ще вали тук-там, основно в югоизточната половина от страната. В неделя в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат; валежи от дъжд са вероятни в Южна България. Облачността ще се задържи забележителна. Вятърът ще е от запад-северозапад, в Източна България - от североизток, слаб до сдържан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР