Ще преминем към лятно часово време за пореден път, въпреки

...
Ще преминем към лятно часово време за пореден път, въпреки
Коментари Харесай

Местим стрелките с 1 час напред, може да е за последно

 Ще преминем към лятно часово време за следващ път, макар че имаше полемики дали това би трябвало въобще да се случва. Тази година ще преместим стрелките с един час напред в 3:00 часа сутринта на следващия ден, 29 март.

За първи път у нас лятното часово време се вкарва през 1979 година, а за първи път в Европа това става през 1916 година Смяната на зимното с лятно часово време е почнала преди 100 години, с цел да се пести електрическа енергия и енергоносители, само че и да се употребява повече светлата част на деня.

В последните години дебатът за местенето на стрелките е на дневен ред и в Европейския парламент. През предходната година евродепутатите поддържаха предлагането на Европейската комисия промяната на часовото време да бъде прекъсната, като дадоха време на страните членки да се синхронизират до 2021 година.

До 1 април 2020 година страните членки би трябвало да уведомят Еврокомисията кое време избират - лятното или общоприетото, известно като зимно часово време. Европейска комисия си резервира правото, в случай че има проблеми и страните не са съумели да се синхронизират, директивата да бъде отсрочена или анулирана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР