ще председателства Централноевропейското споразумение за свободна търговия () тази година,

...
ще председателства Централноевропейското споразумение за свободна търговия () тази година,
Коментари Харесай

Северна Македония поема председателството на ЦЕФТА

ще ръководи Централноевропейското съглашение за свободна търговия () тази година, предава МИА. Днес посланикът на Европейския съюз Дейвид Гиър и министърът на стопанската система Крешник Бектеши показват целите за 2021 година на ЦЕФТА под председателството на страната.
Поемането на водеща роля в осъществяването на предпочитани действия се възнамерява да бъде осъществено посредством осъществяването на Планът за деяние на Общия районен пазар (ОРП) 2021-2024, признат по време на срещата на върха в София през ноември 2020 година и подсилен от Европейската комисия.
 Илхан Кючюк: Скопие и София да оставят историята на историците Илхан Кючюк: Скопие и София да оставят историята на историците
Двустранните въпроси би трябвало да се вземат решение в двустранен формат, а историята да се остави на историците, съобщи през днешния ден евродепутатът Ил...
Основните цели на председателството на Северна Македония са да подкрепи икономическото възобновяване след рецесията с СOVID-19, да притегли вложения и да реализира увеличена търговия в района и по-добър разцвет на жителите в Западните Балкани. Това ще бъде реализирано посредством улеснение на търговията със артикули и услуги и основаване на район, свободен от ограничения и спънки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР