ще предоставя помощни средства и медицински изделия за хора с

...
ще предоставя помощни средства и медицински изделия за хора с
Коментари Харесай

От 2022г. НЗОК ще предоставя помощни средства и медицински изделия за хора с увреждания

ще дава помощни средства и медицински произведения за хора с увреждания от 2022 годин, оповестяват от държавната пресслужба. Това става с промени в Закона за, свързазни с дългогодишни техни претенции, акцентират от там.
Предвижда се дейностите по даване и възнаграждение на помощните средства, приспособленията, оборудванията и медицинските произведения за хората с увреждания да преминат напълно към Националната здравноосигурителна каса до края на 2021 година Това ще се реализира по одобрени механизми и стандарти за качество.
 Изглежда част от бизнеса ще би трябвало да наема наложително хора с увреждания Изглежда част от бизнеса ще би трябвало да наема наложително хора с увреждания
Засега противоречивите наложителни квоти за наемане на хора с увреждания в частния бранш остават. Това стана ясно след съвещанието на парлам...
С новите разпореждания се уголемява кръгът на лицата, обект на предпазената претовареност, посредством включване на лицата с психологични разстройства и интелектуални усложнения. Така се основават благоприятни условия тези групи хора да бъдат подкрепени в процеса на трудовата им реализация на пазара на труда.
Ще се обезпечи и по-дълъг времеви небосвод за подготовка на институционализирането на Държавната организация за хората с увреждания към Министерския съвет. В тази връзка до края на 2021 година ще бъдат подхванати всички нужни дейности за осъществяване на обширен разбор за въвеждане на прецизни и ясни регулации, свързани с устройството, активността и пълномощията на новата конструкция.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР