Ще предложим знакови имена за общата листа с ГЕРБ. Това

...
Ще предложим знакови имена за общата листа с ГЕРБ. Това
Коментари Харесай

СДС готвят знакови имена за общата евролиста

Ще предложим знакови имена за общата листа с ГЕРБ. Това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред Българска национална телевизия. Изказването му е във връзка вчерашното решение на двете партии да се явят дружно на европейските избори.

Припомняме, тогава Борисов даде обещание на Съюза на демократичните сили две места в общата евролиста.

По думи на Христов апелът на ръководителя на Европейската национална партия Жозеф Дол е бил катализаторът за започване на договаряния с ГЕРБ. Причината е, че управлението на Съюз на демократичните сили е получило мандат от Националния съвет на партията да договаря с другите сили, членки на ЕНП - ДСБ, ДБГ и ГЕРБ.

Лидерът на Съюз на демократичните сили посочи, че това не е бил първият апел от страна на ЕНП към български партии.

" Имаше няколко преди този момент в годините. Едното е доста знаково - в Каденабия, след което се образува ОДС. Благодарение на това обединяване ние постигнахме 138 депутата и независимо болшинство ", напомни той.

Според Христов зад обединението сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили стои увеличението на броя на мандатите на ЕНП, излъчени от България.

Имаме разлики с политическа партия ГЕРБ, ние ги подлагаме на критика градивно и аналитично във вътрешнополитически проект, уточни той и даде образец с несъгласието на Съюз на демократичните сили с построяването на АЕЦ " Белене " и терзанията им по отношение на " Турски поток " и обвързаността с Русия.

Запитан за претендентите, които ще бъдат излъчени от Съюз на демократичните сили за общата листа, Христов ги дефинира като " знакови имена ".

Той уточни и че договарянията с " Демократична България " са прекъснати едностранно от тях. Той обаче бил на мнение, че диалозите с тях могат да продължат. /News.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР