Ще предложим в най-кратки срокове всяка касова бележка на бензиностанция

...
Ще предложим в най-кратки срокове всяка касова бележка на бензиностанция
Коментари Харесай

Горанов: Касовата бележка от бензиностанцията ще показва акциз и ДДС

Ще предложим в най-кратки периоди всяка касова записка на бензиностанция да съдържа комерсиалната надценка и детайлите на цената, които влизат в кайната цена на горивото. Това разгласи в предаването „ Лице в лице” по bTV министърът на финансите Владислав Горанов.

„ Имах среща с премиера Борисов и считам да предложа промени в наредбата за регламентиране на заплащанията и продажбите, които ще покачат доверието в системата. Наредбата е по-известна като разпоредба за касовите апарати.

Ще предложа да задължим всеки търговец на дребно на горива, когато издава касов бон, да показва на обособен ред акциза, Данък добавена стойност, както и цената на горивото без данък и Данък добавена стойност. Със съответните законодателни промени можем да отидем и по-напред и да се показва и комерсиалната надценка в касвата бележка”, изясни още министър Владислв Горанов.

По думите му по този начин във всеки фискален бон ще се уточни какъв брой отива за страната и какъв брой е за търговеца.
Бензинът в България наподобява евтин… единствено поради Данък добавена стойност и акциза в Европа Същото е и ситуацията с дизеловото гориво
„ По този метод хората ще могат леснода се ориентират, по кое време са натоварени с по-висока от действителната цена. Няма спънка, по този начин е във връзка с енергоразпределителните сдружения, в случай че си погледнете фактурата за електоренергия или фактурата от Топлофикация – има разбивка. Там е посочена цена за транспорт, цена за произвеждане, цена за зелена енергия…”, означи още Горанов.
Цветан Цветанов: Зад апелите за оставка стоят Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев Обръщението на президента за налога върху старите коли демонстрира неопитност, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ в „ Тази заран ”
Атаката против държавното управление, че цената на петрола пораства е разбираема, само че няма по какъв начин да кажем на тези хора „ приберете се, цената ще падне”, разяснява още той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР