Ще предложим таван на надценката на десет основни хранителни продукти.

...
Ще предложим таван на надценката на десет основни хранителни продукти.
Коментари Харесай

Манолова: Ще предложим таван на надценката на десет основни храни

" Ще предложим таван на надценката на 10 съществени хранителни артикули. Ще сложим “вериги ” на цените на храните във веригите. Ще предложим в законопроекта да е упоменато каква е доставната цена и каква е продажната. ” Това съобщи Мая Манолова, водач на “Изправи се. БГ ” – част от коалиция “Левицата ”. Пред една от огромните вериги през днешния ден тя ще призове за протест на кашкавала с надценка от 50%.

Манолова показа, че в Комисията по проверката в 46-ото Народно събрани са открити стряскащи неща по проблема със замърсяването на въздуха. “В идващия парламент още веднъж ще има потребност от Комисия по проверката. Тя потвърди своята успеваемост, излязоха и други далавери. “Левицата ” ще бъде поръчител, че следствията ще бъдат доведени до дъно и прокуратурата и съдът ще си свършат работата. На фокус ще бъде и спекулата с цените на храните ”, сподели тя.

Лидерът на “Изправи се. БГ ” уточни, че ТЕЦ-ове, доближени на Христо Ковачки, са създавали посредством свързани компании лаборатории, които да дефинират въглеродните излъчвания и по-късно други компании, които да верифицират резултатите. “В резултат на това са регистрирани три пъти по-малко въглеродни излъчвания. Така към лятото на 2021 година вредите за бюджета на България бяха 26 млн. евро. Тогава квотите костваха 20 лв. на звук. Сега са към 80 ”, посочи тя.

Според нея за двете години, откогато ГЕРБ не са на власт, не е направено нищо, с цел да се запълнят пробойните.

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР