Ще предложим на Народното събрание цената за отопление на газ,

...
Ще предложим на Народното събрание цената за отопление на газ,
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще предложим на НС цената за отопление на газ, ТЕЦ или електричество да бъде еднаква за гражданите

Ще предложим на Народното събрание цената за отопление на газ, Топлоелектрическа централа или електричество да бъде идентична за жителите. Това сподели пред bTV служебният министър-председател Гълъб Донев.

" За двете цени за ел. сила - това беше един отдалечен първичен вид, по който се правеха сметки по какъв начин да бъдат понижени цените. В момента това, което се работи и това, което ще предложим на Народното събрание е да създадем по този начин, че бизнесът и жителите, особено за жителите – да имат идентични разноски – дали ще се отопляват на ел. сила, дали на газ, дали през Топлоелектрическа централа, тъй че да не се чудят към кой енергоизточник да минават, а да знаят, че цената ще бъде една и съща, без значение от това какъв източник са избрали “.

" Всеки бизнес също ще бъде подкрепят, само че крайната дума ще бъде на Народното събрание, съобщи Донев.

" Политиките, които се организират са вследствие от политиката, която залага постоянно държавно управление в бюджета за съответната година. Това, което е заложено като политики през фискалната рамка, това се организира и служебното държавно управление няма виновност за това дали дългът скача, дали лихвените проценти се повишават, дали инфлацията, която има инерционен механизъм, с която последователно нараства или спада, тъй че това което служебното държавно управление направи е да успокои темпа на повишаване на инфлацията, безапелационен е Донев. " Според мен твърдо успяхме, това ще се почувства през идващите месеци. Оттук насетне следва намаляване на инфлацията в страната. Когато вършиме верните крачки, когато имате транспарантни процедури, когато няма подозрение за присъединяване на медиатори, нещата се случват “, безапелационен е Донев.

" Вчера имах опцията да поздравя Анжел Вагенщайн за 100-годишния му празник и той  ми показа, че чака примирение, разсъдък и благосклонност от българските политици. И в никакъв случай не съм губил вяра през тези 100 година в здравия разсъдък на българските политици, здравият разсъдък постоянно е водил напред и постоянно е побеждавал. Той чака в България да има мир и че ще се оправя с това. Така че по отношение на въпроса ви за рокадите за разнообразни постове, всяко държавно управление има своите кадрови политики. Не запитвам предходното за какво е предписание такива “, описа Донев.

" Твърдо нямаше целенасочени удари против Българска социалистическа партия, изрично отговори Донев.

" Очаквам, това което излезе като резултати от инспекцията, която беше направена предходната седмица от експертна работна група по отношение на това още веднъж да преповторим готовността си за влизане в Шенген, България е изпълнива всички критерии, че отговаряме на всички законови рамки. Сега експертната група препотвърди, Екологичен потенциал през днешния ден гласоподава с огромно болшинство и предложи на Европейсксия съвет до края на годината да вземе решение за участието на България и Румъния в Шенгенската зона. Това към този момент трансферира отговорността към политиците “, изясни Донев.

Служебното държавно управление имаше твърдата воля да вкара страната на границата в този Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево “, в случай че страната не беше влезнала в своите пълномощия, да, фактически щяхме да имаме проблем, добави Донев. " Това е част от усилието да покажем, че сме подготвени за Шенген. Това е изключителна заслуга на служебното държавно управление, тъй като сподели по какъв начин се работи “.

" Ползата за хората от влизането ни в Шенген е, че няма да има опашките да вземем за пример на Кулата, няма да има километрични опашки на Дунав-мост, ще може бизнесът да развива своята активност доста по-бързо, няма да има закъснение на артикули, на услуги, доста по-бързо ще става придвижването “, съобщи служебният министър-председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР