ще предложи безвъзмездна помощ в размер на стотици милиони лири

...
ще предложи безвъзмездна помощ в размер на стотици милиони лири
Коментари Харесай

Великобритания дава 400 млн. лири за възстановяване на културата в страната

ще предложи безплатна помощ в размер на стотици милиони лири за подкрепяне възобновяване на културни събития , обекти и компании, наранени от пандемията, оповестиха от държавното управление, осведоми БГНЕС. Около 2700 организации и събития, в това число музикалния фестивал в Гластънбъри, ще се възползват от безвъзмездните средства в размер на 400 000 000 английски лири (550 000 000 $ или 470 000 000 евро), се споделя в изказване на министерството на културата.
Парите са част от фонд за възобновяване на културата в размер на 1,57 милиарда английски лири, основан от държавното управление, с цел да помогне на културния бранш да оцелее, откакто понесе съществени загуби поради рестриктивните мерки, свързани с ковид. Министърът на културата Оливър Даудън сподели, че фондът към този момент е „ оказал помощ на хиляди културни организации в цялата страна да оцелеят в най-голямата рецесия, с която в миналото са се сблъсквали “. " Сега продължаваме да сме до тях, до момента в който се приготвят да посрещнат публиката още веднъж ", добави той.
 Англия актуализира данните си за случаи на тромбоза след имунизация против ковид Англия актуализира данните си за случаи на тромбоза след имунизация против ковид
Британската работа за медикаментите е разгледала 30 известия за тромбози, получени след използването на имунизацията против ковид на As...
Според държавните проекти за облекчение на рестриктивните мерки места като музеи, театри и кина ще отворят порти най-рано на 17-ти май . Някои от бенефициентите на безплатно отпусканите средства са Националният футболен музей в Манчестър, Royal Shakespeare Company и редица самостоятелни кина и театри. Театралните и кино звезди Джуди Денч, Джули Уолтърс, Хю Боневил и Стивън Фрай приветстваха финансирането.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР