Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в

...
Ще предложа (на заседанието на Експертния съвет към МЗ в
Коментари Харесай

Ива Христова: Добре е всеки да си постави трета доза

Ще предложа (на съвещанието на Експертния съвет към Министерство на здравеопазването в понеделник - 18 октомври - б.р.) всичко, което води до събиране на хора и до съблюдаване на ограниченията. Вирусолози и имунолози ще предложим стягане на ограниченията. Това сподели пред БНР проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

По време на пандемия е добре всеки да си сложи трета имунизационна доза, счита проф. Христова.

Ваксинацията дава опция за обществени контакти, акцентира тя и изясни, че въпреки и да се заразяват още веднъж имунизирани хора, те прекарват болестта доста по-леко, в сравнение с протича инфекцията при неимунизираните:

" Данните от проучвания по целия свят демонстрират, че имунизираните прекарват доста леко. Нищо общо няма - имунизираните ще го изкарат като лека хрема и накрак. Дори в този момент се заприказва за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се сътвори лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за изгодите от имунизациите са безпределно доста ".
 Д-р Иван Колчаков: Неваксинираните стават съучастници в ликвидиране
Д-р Иван Колчаков: Неваксинираните стават съучастници в ликвидиране

Който се прави на доста „ интелигентен “ да заплаща цената по тази причина

" Нямам отговор за какво е толкоз висока смъртността в България. Дали тъй като не се търси лекарска помощ или не се афишират случаите , тъй като по този начин от % на потърсилите помощ се оказва доста висок процентът умряли.... Вирусът ни научи какъв брой отговорност би трябвало, когато си член на общество ".

Издаването на подправените имунизационни документи проф. Христова дефинира като чудовищно и доста тежко закононарушение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР