Ще предложа ефективно, а не ефектно управление на столичния район

...
Ще предложа ефективно, а не ефектно управление на столичния район
Коментари Харесай

Ангел Маринов, кандидат за кмет от БСП: Ще предложа ефективно, а не ефектно управление на столичния район Овча купел

Ще предложа дейно, а не ефектно ръководство на столичния регион Овча купел. Това сподели в предаването „ Софийска естрада " по Радио „ Фокус " претендентът за областен кмет от Българска социалистическа партия Ангел Маринов. „ Моята цел е да печеля изборите през октомври, тъй като познавам регион Овча купел и неговите проблеми и считам, че мога да го ръководя ", съобщи той. Като специалист Маринов разяснява и региона на сигурността. „ От 2010 година беше основана общинската полиция, само че тя главно се занимава с защита на общински и публични здания, а би трябвало да излезе на улицата сред хората, с цел да може да работи. Изключително значимо е и кметът на региона да е в непрестанен и непосредствен контакт с управлението на 6 Районно ръководство, тъй като битовата престъпност е най-големият камшик за Овча купел и регионите към него ", изясни Маринов.

Според него локалните избори са извънредно значимо, тъй като опция има и тя е в жителите. „ Когато те вземат участие интензивно в процесите в региона, животът ще се усъвършенства. Проблемите в региона и доверието на локалната организация на Българска социалистическа партия ме мотивираха да се кандидатирам за кметския пост в регион Овча купел. Отговорността и желанието за работа е ключът за сполучливото ръководство на Овча купел ", заключи претендентът за кмет на Овча купел. По думите му Овча купел е регионът с най-вече митинги. „ За да стачкуват толкоз доста жителите, очевидно не виждат огромните вложения, за които приказва кметът на София Йорданка Фандъкова. Защо, откакто има толкоз доста вложения, инфраструктурата в Овча купел и Горна баня е в окаяно положение ", попита той.

По думите му градежът на метрото и асфалтирането на няколко основни улици около него не може да бъде знак за добре свършена работа от страна на ръководещите в Столична община за последните 10 години. „ В остарялата част на Овча купел, в Горна баня и Суходол има улици в окаяно положение ", разясни Ангел Маринов. Той разяснява и тематиката с презастрояването. „ Никой не може да спре градежите в региона, само че казусът е, че откакто се построят кооперациите и станат обитаеми от жителите, не се построяват детски градини, които техните деца да могат да посещават. В момента ръководещите нямат желанието да разрешат тези проблеми. В Овча купел се провеждат доста митинги и има доста инициативни комитети и аз ги поддържам. Решението е смяна на Подробен устройствен план и разглеждането на всеки един случай самостоятелно, с цел да може да се откри удобно решение за всяка едно от забърканите страни - бизнесът, жителите и кметът и неговия екип. След като се прегледа всеки един случай би трябвало да се откри баланс, с цел да може и трите страни да бъдат задоволени.

Трябва да се намерят пресечните точки и всички да бъдат удовлетворени ", изясни Ангел Маринов. Той разяснява и въпроса с превоза в Овча купел. „ Това е регион, в който има единствено автобусен превоз, като се чака през 2020 да бъде пуснат третия лъч на метрото ", изясни претендентът за кмет, като посочи, обаче, че към него пораждат редица въпроси. „ Изникват проблеми, свързани с превоза, да вземем за пример - последната спирка ще бъде в Овча купел, където ще има паркинг, само че отгоре на Околовръстния път, откъм Горна баня, не е очакван подобен паркинг. За жителите на Горна баня ще бъде проблем да доближават с колите си до паркинга в Овча купел, защото те би трябвало да пресичат Околовръстния път, който нормално е много претрупан и се образуват тапи.

Вместо да доближават метростанцията за 5 минути, те ще пътуват към 30. Западната дъга на околовръстния път също е проблем, тъй като за нея към момента дори няма план за реорганизация и разширение ", посочи Ангел Маринов. Той сподели още, че дружно с метрото, би трябвало да се модернизира и инфраструктурата към него. „ Трябва да се построи така наречен довозващ превоз, с цел да може да се облекчи придвижването в региона ", добави той. В Овча купел има над 60 000 поданици, изясни той, като регистрира неналичието на кина и театри в региона, а спортните площадки дефинира като незадоволителни. „ Трябва да се изградят още, където младежите да могат да се социализират. Друго значимо за развиването на обществения им живот е това, че едва се употребява Люлин планина, която се намира в региона ", означи Маринов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР