Ще предадем българин на германските власти, за да го разследват

...
Ще предадем българин на германските власти, за да го разследват
Коментари Харесай

Германия чака да й предадем българин, който първо ще бъде съден у нас

Ще предадем българин на немските управляващи, с цел да го проверяват за няколко закононарушения, само че откакто завърши наказателното дело, водено против него от български съд, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Апелативния съд във Варна.

Състав на Варненския апелативен съд е удостоверил като вярно и законосъобразно решението на Окръжен съд – Варна от 4 януари тази година, с което на съображение Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата на Германия, е позволена екстрадицията на Красимир Д., с цел да бъде разследван там за няколко закононарушения, като предаването му е отсрочено до привършване на наказателно дело, което се води против него в Районен съд – Варна.

Европейската заповед за арест е издадена при започване на септември предходната година от прокуратурата на Висбаден. Въз основа на европейския документ Оценка за съвместимост – Варна е взел мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на Красимир Д. и е изискал в допълнение разнообразни документи от немските управляващи. Преди броени дни първата правосъдна инстанция е позволила под изискване предаването на българина.

Днес Апелативният съд във Варна дефинира като неоснователна жалбата на отбраната на Красимир против решението на Оценка за съвместимост – Варна.

Предаването на българския жител се желае, с цел да бъде провеждено наказателно гонене за осъществен „ проведен обир “, „ шикалкавене “, „ фалшификация на административни документи и търговия с тях “ и „ търговия с нелегално отнети транспортни средства “. В Европейската заповед за арест се показва, че в интервала септември 2017 година - до 22 октомври същата година във Висбаден, Франкфурт, Рункел, Холандия е осъществена „ тежка кражба от проведена тайфа “, „ разпространение на крадена стока за облага “ и „ подправяне на документи “.

Това са действия, които съставляват закононарушения и по българското законодателство, написа в решението на Апелативния съд.

Решението на Варненския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР