Ще посветим всяка секунда на тази кауза-хората с увреждания „Времето

...
Ще посветим всяка секунда на тази кауза-хората с увреждания „Времето
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Чух най-страшното изречение в живота си

Ще посветим всяка секунда на тази кауза-хората с увреждания

„ Времето ще покаже, дали на срещата с представителите на хората с увреждания се е говорело политически правилно за народен консенсус и политическа воля и ще има ли резултат. За нас значимото е, че тези хора не желаят кърпене на парче и повече пари от бюджета, а смяна в системата, която налива пари,но те не стигат до децата с увреждания”.

Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред жерналисти в Народното събрание, след среща с представители на хората с увреждания. Тя добави, че тези пари отиват в структури, които са обрасли към тях и ги затвярят от ден на ден, вместо да ги интегрират и да им оказват помощ да излязат на трудовия пазар. „ Ангажирахме се, всяка свободна секунда оттук насетне, да посветим на каузата- децата с увреждания и техните родители да бъдат пълноценни хора.

Чух най- страшното изречение в живота си - майки да кажат, че желаят децата им да умрат преди тях, тъй като другояче няма, кой да ги гледа. За каква политическа уместност приказваме тук. Сърце би трябвало за това”, сподели Нинова. Тя добави, че пари в системата има, само че би трябвало политиците да седнат и да си свършат работата, с цел да не се чуват повече такива фрази от български майки.

Антон Кутев: Хубаво е,че ръководещите най-сетне схванаха, че хората с увреждания не желаят единствено пари

„ Хубаво е, че ръководещите най-сетне схванаха, че хората с увреждания не желаят единствено пари. Бюджетите би трябвало да се усилват, само че има механизми, които могат да се създадат в този момент, в околните няколко месеца и смяната да бъде усетена от тях”.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Антон Кутев. Той добави, че хората с увреждания желаят системата да бъде направена, тъй че да бъде рационална. „ Надявам се, че откакто сътрудниците от болшинството участваха на срещата, измененията ще се случат, тъй като за промяна приказваме с министър Петков, към този момент една година. Тази среща, с наличие на представители на ръководещите, нямаше да се случи, в случай че не се беше случил абсурдът с Емил Христов”, съобщи Кутев.

Той добави, че оттук насетне, обаче, въпросът е- какво ще подхващат ръководещите, с цел да бъдат решени проблемите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР