Ще постигне ли България устойчив ръст, докато губи човешки капитал

...
Ще постигне ли България устойчив ръст, докато губи човешки капитал
Коментари Харесай

Човешкият капитал и еврозоната са във фокуса на годишната среща на бизнеса и правителството

Ще реализира ли България резистентен растеж, до момента в който губи човешки капитал и по какъв начин стопанската система й да стане атрактивна за работещите в чужбина. Тези проблеми ще се разискват на днешната 12-та годишна среща на бизнеса с държавното управление, проведена от седмичника " Капитал ".

Годишната среща на бизнеса с държавното управление обичайно ще събере основни представители на властта със притежателите на най-големите компании в България. Те ще имат опция да обсъдят какви са държавните политики, както и тактики от страна на бизнеса, които могат да се опълчват на отрицателната наклонност.

Срещата се организира при започване на българското председателство на Европейски Съюз - подобаващ миг за България да предложи смяна в съюзни регулации и политики, тъй че да отбрани своя интерес.

Приветствие към участниците във форума ще сервира президентът Румен Радев. Премиерът Бойко Борисов ще показа икономическата тактика на кабинета за задържане и развиване на човешкия капитал и предпочитаните европейски политики в тази област.

Министърът на финансите Владислав Горанов и шефът на Българска народна банка Димитър Радев ще оценят резултатите от напъните на България за присъединение към еврозоната.

На форума ще бъде показано и изследване на " Капитал " и Colliers International за загубата на човешки капитал през последните години - какъв брой огромен е казусът, какви са резултатите за стопанската система и какви държавни политики могат да го решат.

Програмата и имената на лекторите вижте тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР