Ще поскъпнат ли токът, парното и топлата вода от 1

...
Ще поскъпнат ли токът, парното и топлата вода от 1
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли токът, парното и топлата вода от 1 юли?

Ще нарастнат ли токът, парното и топлата вода от 1 юли? Парното, топлата вода и токът ще нарастнат от 1 юли . Това стана ясно от думите на Иван Иванов - ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).
 
Иванов смята за реалистично поисканото покачване на цената на газа с 16% от " Булгаргаз " . По думите му обаче декларираните цени от " Булгаргаз " са единствено авансово уведомление, което компанията е дала на своя уебсайт. КЕВР ще изчака до 10 юни, когато " Булгаргаз " ще подаде публично заявление за цени , като през този месец деликатно ще се следи цената на нефта и природния газ на международните пазари и тържища.  

По предписание парното ще нарастне сигурно, в случай че енергийният регулатор позволи цената на газа да се увеличи с над 5%. Тепърва регулаторът ще прави разбор с какъв брой да увеличи цената на синьото гориво. 
 
 БГНЕС, списък
" С близо 20% нарастна цената на суровия нефт на интернационалните пазари. От към 60 $ за барел единствено преди няколко месеца, в този момент цената е 77 $ за барел. Моята вяра е събитията, които провокираха това повишаване, да не са настоящи след един месец. Това ще докара до последователно понижаване на цената ", изясни Иванов.

Той обаче смята, че не е правилно месец преди формалните прогнози да се вършат безапелационни прогнози. Освен това върху тези цени въздействие не може да оказва нито КЕВР, нито българското държавното управление, тъй като природният газ идва на тези цени на границата на България и те се дефинират от доставчика - в тази ситуация " Газпром ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР