Ще помоля Корнелия Нинова да се подготвя с истинска информация,

...
Ще помоля Корнелия Нинова да се подготвя с истинска информация,
Коментари Харесай

Ананиев: Моля Нинова да се готви с истинска информация, взимайки думата по важен въпрос

Ще помоля Корнелия Нинова да се приготвя с същинска информация, когато реши да взима думата по толкоз значим въпрос, какъвто е поемането на нов дълг. Това сподели министърът на финансите Кирил Ананиев от парламентарната естрада в отговор на декларацията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.


Според него тя не би трябвало да употребява лъжовна инфорамция или да даде думата на някой човек, който схваща от тази материя.

„ След като организирах емисията в сряда ми се обадиха цялото ракъводство на Европейска комисия и всички мои сътрудници министри на финансите от европейската комисия, които ме поздравиха за постигнатия най-хубав резултат през 2020 година 27 излъчвания са направени през 2020 година от 27 страни, нашата емисия е с най-нисък лихвен % 0.375 %. Ще ви дава персонално този лист и ще видите, че процентът на другите страни се движат сред 1 и 3.25 %. Румъния да вземем за пример е 3.25 %, Унгария 2-60-2.70 %. “, сподели още Ананиев.

Той регистрира, че сред тези 27 излъчвания, половината от тези страни са членки на Еврозоната и те са постигнали по-висок лихвен %, т-е. по-лоша рентабилност.

В декларацията Нинова показва, че държавното управление е изтеглило нов заем и "всички плащаме, с цел да може един човек да харчи еднолично, непрозрачно, безотчетно за политическото си оцеляване ".


"На 15 септември държавното управление на Борисов взе нов заем от интернационалните пазари. 10-годишна емисия за 2.5 милиарда лева и 2.5 милиарда за 30 години, общо 5 милиарда лева За това деяние на държавното управление има доста въпроси, без отговори от страна на премиера. Защо се появи нужда от нов дълг? Та нали единствено преди няколко месеца министър-председателят твърдеше, че макар рецесията не се постанова нов заем, тъй като в запаса на страната има 9 милиарда лева ", разяснява още Нинова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР