Ще помогне на учените да разберат как се е формирала

...
Ще помогне на учените да разберат как се е формирала
Коментари Харесай

Астероид с ценни метали за 1 квинтилион долара ще посети НАСА

Ще помогне на учените да схванат по какъв начин се е формирала нашата планета

НАСА възнамерява задача до метеорит с големи находища на благородни метали, измежду които и злато, чиято стойност възлиза на 1 квинтилион $ (квинтилион – 1 с 18 нули). Това значи, че в случай че цената на метеорита бъде разграничена сред всички хора на Земята, всеки от нас ще получи 92 милиарда $.

16 Psyche е метеорит формиран най-вече от метал и е от голям интерес за НАСА, тъй като ще помогне на учените да схванат по какъв начин се е формирала нашата планета и ядрото ни. Макар наличието на злато да не е ясно, доста учени спекулират, че то е в големи количества.

Според други обаче метеоритът е формиран най-вече от желязо. Човечеството към момента е надалеч от рандеман на скъпи метали в Космоса, само че от НАСА възнамеряват първата разследваща задача до метеорита още през 2022 година Апаратът на галактическата организация ще доближи задачата си през 2026 година, като ще прекара в орбита към него 21 месеца.

През това време НАСА ще картографира и изучи метеорита, с цел да откри дали в действителност е бил част от планета преди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР