Ще помага на организацията да развива изкуствения интелектМногогодишно партньорство с

...
Ще помага на организацията да развива изкуствения интелектМногогодишно партньорство с
Коментари Харесай

Microsoft влага милиард долара в OpenAI

Ще оказва помощ на организацията да развива изкуствения разсъдък

Многогодишно партньорство с Microsoft ще помогне на OpenAI в образованието на роботи (снимка: OpenAI)

Microsoft ще влага 1 милиарда $ в некомерсиалната организация OpenAI, с цел да подкрепи създаването на технологии с изкуствен интелект на база облачни услуги Azure, заяви Ройтерс.

От основаването си през 2015 година до момента OpenAI притегля откриватели по изкуствен интелект за разработки в областта на образованието на роботи в софтуерна среда, целейки да редуцира време и разноски спрямо образованието в действителна конюнктура.

Освен това OpenAI изследва проблеми, свързани със сигурността и обществените последици от изкуствения разсъдък – да вземем за пример, по какъв начин компютрите могат да генерират реалистични новинарски сюжети.
още по тематиката
Според представители на OpenAI, многогодишното партньорство с Microsoft ще помогне на организацията да развива изкуствения разсъдък с общо предопределение (AGI). С помощта на AGI компютърът ще може да усвои всяка задача толкоз добре и даже по-лесно в сравнение с хората и допълнително области в сравнение с обособения човек.

Двете страни не разкриват детайлности за договорката. Не е ясно по какъв начин ще се разделят приходите от взаимно създадените технологии, защото OpenAI има и комерсиална конструкция, която притегля вложители.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР