Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките

...
Ще положим всички усилия за да има кабинет в рамките
Коментари Харесай

Никола Минчев: Ако ПП вземе решение да ме издигне за премиер, няма да избягам от отговорност

" Ще поставим всички старания с цел да има кабинет в границите на този парламент, защото си даваме сметка, че най-важното сега е да има и работещ парламент ". Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия някогашният ръководител на Народно събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната ".

На въпрос дали е подготвен да ръководи, в случай че Политическа партия го излъчат за министър председател, Минчев отговори: " Това би било решение на Продължаваме промяната ". Ако всички вземем това решение, аз няма да избягам от отговорност. "

Дали отиваме към предварителни избори зависи от това на кого президентът ще връчи третия манадат. Ако го връчи на Движение за права и свободи или " Възраждане ", явно вървим натам. С някоя от другите политически групи, шансът да се стартират диалози са сформиране на кабинет е налице ", разяснява Никола Минчев.

На въпрос вероятни ли са диалози с " ИТН ", в случай че те получат третия мандат, Минчев посочи: " Ако го връчи на Българска социалистическа партия или " Демократична България ". Ако го връчи на Има Такъв Народ, мисля, че диалози непосредствено сред Политическа партия и Има Такъв Народ са доста лимитирани с оглед случилото се през последните месеци. "

Важното за " Продължаваме промяната " не са министерските постове, а програмата, акцентира някогашният ръководител на Народно събрание.

Още в границите на първия мандат предвидихме една управническа стратегия за идващите 6 месеца, които са припознати от Българска социалистическа партия и Демократична България. Ако можем да се сплоти към тази стратегия, тогава към този момент може да пристигна диалогът и за съответните постове. От Политическа партия сме посочили, че постовете не са значими за нас, Кирил Петков самичък го сподели, сподели още Минчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР