Ще поканя всички на заседанието на Комисията по здравеопазване, на

...
Ще поканя всички на заседанието на Комисията по здравеопазване, на
Коментари Харесай

Дариткова: Няма дефицит на средства във Фонда за лечение на деца


Ще поканя всички на съвещанието на Комисията по опазване на здравето, на което ще изслушаме шефа на НЗОК и се надявам, че това ще бъде от изгода на всички. Ако има недостиг на административен потенциал, той да бъде напълнен, тъй като недостиг на средства няма във Фондът за лекуване на деца. Средствата за този тип лекуване се обезпечават от държавния бюджет, те не са от средствата, които са планувани за здравноосигурителни заплащания. Това сподели в изявление за предаването на Нова телевизия „ Здравей, България “ Даниела Дариткова – ръководител на ПГ на ГЕРБ.

„ Поемам ангажимент да направя чуване в Комисията по опазване на здравето, с цел да може да се обясни в тези три месеца, в които действа според закона, Фондът за лекуване на деца в границите на НЗОК какви проблеми има, какви са периодите за отговор на преписките и какво се случва, с цел да може да подсигуряваме бистрота на тази законодателна промяна и тя би трябвало да бъде в полза на децата “, добави още Даниела Дариткова.

„ Средствата идват непосредствено със дотация от Министерство на здравеопазването. Трябва да се усъвършенстват административните процедури, с цел да може всяко дете да получи най-хубавото лекуване, което му се поставя в най-хубавото място “, безапелационна беше ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Случват се смърти в България, има нелечими заболявания, само че по никакъв метод не можем да го използваме политически, сподели доктор Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ и на Здравна комисия в декларация от името на група по отношение на умряло от тежка болест дете и по отношение на почнала инспекция по случая.

„ Извинявам се, само че страстта ми е обяснима. Като доктор и като майка откровено съчувствам и изричам своите най-искрени и дълбоки съболезнования. Това не се претърпява, само че се съпреживява “, сподели доктор Дариткова.

„ Искам да подчертая, че за жалост се случват смърти в България. Има нелечими заболявания. Не можем политически да използваме това тук от тази естрада. Ако има в действителност административни нарушавания, те би трябвало да се преглеждат по надлежния ред “, сподели доктор Дариткова.

Тя уточни, че за задачата ще се направи чуване в Комисията по опазване на здравето. „ Това чуване е в ход, на което ще се изяснят всички детайлности, има ли административни нарушавания и недоразумения към лекуването на това дете “, добави още тя.

„ Убедена съм, че сътрудниците от ИСУЛ са положили всички старания “, добави още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР