Ще поискаме оставката на правителството, при неизпълнение на седем гаранции.

...
Ще поискаме оставката на правителството, при неизпълнение на седем гаранции.
Коментари Харесай

Петков се закани, че ще искат оставката на тяхното си правителство

Ще желаяме оставката на държавното управление, при несъблюдение на седем гаранции.

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ След нарушаванията на декларацията на акад. Николай Денков и Мария Габриел в последната седмица парламентарната група на ПП-ДБ взе решение на удостовери декларацията Денков-Габриел и определихме 7 ясни гаранции за нейното осъществяване. При несъблюдение на тези 7 гаранции ние ще желаяме оставката на държавното управление “, разгласи единият от водачите на „ смяната “.

Според Петков, „ България има потребност от това реформаторско държавно управление да продължи и да не влезем в политическа рецесия, само че това не може да стане на цената на завладяни регулатори и псевдореформа “.

ПП/ДБ канят на следващия ден представителите на ГЕРБ/СДС на диалог за формализиране на тези гаранции в документ със заглавие „ Механизъм за гарантиране на реформаторската стратегия ”, под който ще се подпишат Николай Денков, Мария Габриел и ръководителите на ПГ на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Седемте им гаранции включват: общ ръб за назначение на регулаторите, да се резервира към този момент утвърдената обща законодателна стратегия, пътна карта за правосъдната и конституционната промяна, промяна в службите, координиран закон за КПКОНПИ, преправка на Изборния кодекс, обща позиция за законността на референдума на “Възраждане ”.

„ На българите им би трябвало успокоение, само че им би трябвало и същинска промяна, а не замяна ”, счита Петков.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР