Ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по

...
Ще поискам оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по
Коментари Харесай

Петков: Искаме оставката на Стефан Янев, не може министър да води собствена външна политика

Ще желая оставката на военния министър Стефан Янев. Днес, по време на съвещанието на Министерския съвет, ще обсъдим предлагането и ще упорствам тя да бъде гласувана на изключително съвещание на Народното събрание на следващия ден.

Това заяви на брифинг министър председателят Кирил Петков.

Той уточни аргументите за това решение:

" Първо: никой министър няма право на лична външна политика, изключително по Фейсбук. Второ: мой боен министър не може да употребява думичката " интервенция " вместо " война " за обстановката в Украйна. Много хора към този момент са убити - бойци, който са по-малки от моята огромна щерка ", съобщи министър-председателят.
Вчера Янев написа във Фейсбук, че няма да подаде самичък оставка:

" Не очаквайте аз да подам оставка в тази геополитическа обстановка. Отговорностите ми на министър на защитата не го допускат. Доколкото оставката ми е въпрос към този момент само на процедура, разгадавам на съдружните „ сътрудници “ и политическата мощ, която сякаш ме поддържаше, да придвижат нещата по съответния ред. Това ще е проява на волята на парламентарното болшинство и индикация за политиката, която ще се организира отсега нататък, подкрепени със съответната ясна, уповавам се, обосновка. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР