Ще поискам Европейският парламент да ми гласува доверие и независимо

...
Ще поискам Европейският парламент да ми гласува доверие и независимо
Коментари Харесай

Избрана или не за шеф на ЕК, Урсула фон дер Лайен подава оставка като министър

Ще желая Европейският парламент да ми гласоподава доверие и без значение от изхода от вота, аз ще подам оставка като министър на обраната, с цел да послужвам с всички сили на Европа - това разгласи в Туитър номинираната за ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Тя прецизира, че ще подава оставката си в сряда, денят след гласуването на кандидатурата й, което се чака да стартира към 19.00 ч. българско време довечера. Консерваторката от партията на Ангела Меркел споделя още в поста си в Туитър, че е признателна за годините на работа като министър на защитата, които е споделила с немските въоръжени сили. Фон дер Лайен оглави немското министерство на защитата през 2013 година
Изходът от утрешния избор е нерешителен, царува разделяне измежду множеството политически групи по отношение на номинацията. Очаква се Екологичен потенциал да разгласи резултатите към 21.00 ч. българско време. Изборът ще стане посредством скрито гласоподаване, като вотът би бил сполучлив при най-малко 374 гласа в 747-местния Екологичен потенциал. Засега е несъмнено, че Урсула фон дер Лайен ще има поддръжката на всички 182 членове на консервативната Европейска национална партия. Преди гласуването това тя ще има три благоприятни условия да приказва пред евродепутатите и ще разполага с 30 минути, с цел да изложи работната си стратегия.

Ангела Меркел разяснява декларираното от министърката желание да подаде оставка с думите, че почита решението на Фон дер Лайен и добави, че е ясно, че " тя навлиза в нова фаза ", съобщи Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР