Ще погълне ли войната в Близкия изток и Ливан, северния

...
Ще погълне ли войната в Близкия изток и Ливан, северния
Коментари Харесай

Ще се разшири ли войната в Близкия изток и в Ливан?

Ще погълне ли войната в Близкия изток и Ливан, северния комшия на Израел и база на проиранската шиитска формация " Хизбула "? За подобен риск  предизвестиха през днешния ден английският министър председател Риши Сунак и немският министър на защитата Борис Писториус. Израел за следващ път обстреля позиции на " Хизбула " в Южен Ливан. Натрупват се и други тревожни признаци.

Посолството на Съединени американски щати в Ливан прикани през днешния ден американските жители в страната " да изоставен колкото може по-скоро, до момента в който към момента има постоянни пътнически полети ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В рекомендация, изпратена на жителите посредством имейл, посолството съобщи, че следи от близко ситуацията със сигурността в Ливан.

" Препоръчваме на американските жители, които решат да не изоставен страната, да изготвят проекти за деяние при изключителни случаи ", заяви посолството. 

На 17 октомври Държавният департамент издаде рекомендация за пътешестване, с която прикани жителите си да не подхващат пътешестване до Ливан поради " непредсказуемата обстановка в региона на сигурността ".

Германският министър на защитата Борис Писториус предизвести за риск от разгръщане на спора в Близкия изток след нападенията против Израел, осъществени от палестинската бунтовническа формация " Хамас ", съобщи ДПА, също представена от Българска телеграфна агенция.

В изказване от борда на немския военен транспортен съд " Олденбург " в пристанището на Бейрут Писториус сподели, че обстановката в по-широкия близкоизточен район към този момент е напрегната, само че може да се промени фрапантно.

Той сподели на екипажа на кораба да остане в подготвеност да окаже помощ при евакуирането на немските жители от региона и добави, че сега няма мотив за безпокойствие за сигурността на 140-те немски военни, ситуирани в Ливан като част от мироопазващата задача на Организация на обединените нации в страната. Той съобщи, че щабът на задачата в Южен Ливан, където са ситуирани 40 немски военнослужещи, е бил изумен в неделя от заблудена ракета.

Писториус, представен от Ройтерс, предизвести също да не се редуцира или изтегля дългогодишната мироопазваща задача в Ливан в миг на сериозна ескалация на спора сред прилежащ Израел и " Хамас ", като съобщи, че редуцирането или изтеглянето на силите на задачата би било неправилен сигнал в този миг.

Военноморските сили на Организация на обединените нации са в Ливан от 1978 година, с цел да поддържат мира по границата с Израел, и бяха разширени с резолюцията на Организация на обединените нации, благодарение на която беше спряна войната сред Израел и " Хизбула " в Южен Ливан през 2006 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР