Ще подкрепяме и насърчаваме легалния туристически бизнес. Това каза на

...
Ще подкрепяме и насърчаваме легалния туристически бизнес. Това каза на
Коментари Харесай

Държавата с важна позиция за летния туристически сезон

Ще поддържаме и насърчаваме легалния туристически бизнес. Това сподели на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, по отношение на подхванатите ограничения по време на летния туристически сезон, съобщи „ Фокус “. „ Току-що завърши съвещанието в уголемен състав на министрите и министерствата, които са свързани с подготовката и обезпечаването на туристическия сезон. Това е една от най-важните задания и от икономическа, и от политическа позиция. В работен порядък обсъдихме проблемите, които са пред идния туристически сезон.

Част от тях към този момент са решени. Немалка част към момента нерешени. Обединихме се към мнението, че могат да бъдат решени с чисто оперативни средства и ограничения “, разяснява Симеонов. По думите му част от тях ще бъдат обект на промени в законодателството. „ Като цяло сме обединени към позицията, че ще поддържаме и насърчаваме легалния туристически бизнес. Този, който съблюдава законите, наредбите.

Този, който си заплаща налозите и ще бъдем изрично срещу, като ще постановяваме съответните наказания вследствие на огромни обединени инспекции, на тези, които правят горист бизнес, заобикалят заплащането на налозите, не съблюдават нормативните условия, наредбите и законите, защото по този метод освен ощетяват бюджета, само че и основават отрицателен имидж на България “, разяснява още Валери Симеонов.



Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще подкрепя по всякакъв начин туристически сезон. Ще бъдем безкомпромисни към нарушаванията, акцентира той. Шумът е камшик освен по морето, само че на всички места в страната. Казваме на всички, които нарушват разпоредбите за шума, че ще постъпим с тях по разпоредбите на закона. Ще създадем нужното в дълготраен проект да променим и законодателството в тази тенденция, уточни Радев

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР