Ще подготвя магистри по компютърни науки и софтуерно инженерствоSIT си

...
Ще подготвя магистри по компютърни науки и софтуерно инженерствоSIT си
Коментари Харесай

SIT стартира програма за технологични предприемачи

Ще приготвя магистри по компютърни науки и софтуерно инженерство

SIT си слага задача да преодоле пропастта сред образованието и промишлеността
(снимка: SIT)

За да се оправи с дефицита на евентуални водачи в цифровия бранш, Технологичният институт в Шафхаузен (SIT) разгласи нова магистъ рска стратегия: магистър в региона на компютърните науки и софтуерното инженерство. Це лта е по-добра подготовка на приключилите компютърни науки за управителни функции, по-специално в границите на ИТ организации и в научни дисциплини.

Стартирайки през септември 2020 година, новоразработената стратегия е налична за студенти с бакалавърска степен по компютърни науки или софтуерно инженерство, които имат упоритости да бъдат част от идващото потомство механически водачи.

Това е първата магистърска стратегия, която SIT стартира. Новосформираният теоретичен институт има упоритостта да образува ново потомство софтуерни специалисти. Разположен в Шафхаузен, Швейцария, SIT е учреден от бизнесмени и международни водачи в региона на технологиите и науката с вяра за превъзмогване на пропастта сред образованието и промишлеността.

Студентите в новата магистърска стратегия ще се занимават освен с компютърни науки и технологии, само че и с квантова физика – основа на новото потомство компютри, които се чака да заменят цифровите изчислителни системи в обозримо бъдеще.

Младите фрагменти непроменяемо ще учат и всички тънкости на мениджмънта и ръководството на бизнеса. Това включва даже и логика на психиката, тъй като за вярното ръководство на екип са нужни знания за работа с хора, обясниха специалистите от SIT.

Тази композиция от познания и умения – компютърни системи, физика и бизнес-управление – е стратегическа за основаването на сполучливи ръководители на софтуерни предприятия и научни организации.
още по тематиката
Програмата планува двугодишно постоянно образование (или интензивен трисеместриален образователен план). Курсът следва обичайна година в университетските среди и по тази причина е подобаващ за студенти, които сега приключват с бакалавърска степен по просвета или инженерство.

Тезата, нужна за довеждане докрай на магистърската степен, може да бъде написана въз основа на опита на студента в личния му започващ бизнес, с достъп до софтуерния парк и вложителите на SIT или в някой от сътрудниците от бизнес-мрежата на SIT, както и в изследователските лаборатории на SIT.

„ Комбинирането на компютърните науки, квантовите технологии и новите материали ще даде на приключилите здрава основа за създаване на новаторски решения. Учени и бизнес водачи от Съвета на шефовете на SIT ще оказват помощ за свързване на студентите с водещи софтуерни специалисти и създаване на връзки с сполучливи софтуерни компании ”, споделя доктор Сергей Белоусов, създател на SIT.

Очакваше се Технологичният институт в Шафхаузен да открие собствен филиал в София, само че към този момент магистърската стратегия ще се организира единствено и само в Шафхаузен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР