Ще почукат ли частни съдебни изпълнители на вратата ни, ако

...
Ще почукат ли частни съдебни изпълнители на вратата ни, ако
Коментари Харесай

ЧСИ-тата подхващат шофьорите за неплатени глоби

Ще почукат ли частни правосъдни реализатори на вратата ни, в случай че има неплатени пътни санкции? Оказва се, че това е изцяло допустимо да се случи в близко бъдеше. Глоби за милиони левове, наложени от Пътната полиция, остават несъбрани с години. Според някои просрочените отговорности набъбват до над 60 милиона лв.. За да се реши този проблем, сега се разисква най-тежките случаи да бъдат трансферирани към частни правосъдни реализатори, откакто те самите показаха предпочитание и подготвеност да събират парите.

„ Има цена от 2005 година, която не е обновена в посока нагоре. Върви единствено надолу. Последните законодателни промени в Народно събрание също беше в тази посока и фрапантно се понижиха таксите. Въведени са тавани за най-малките отговорности, като законодателят ги е определил до три минимални работни заплати. И там, в случай че разноските по едно изпълнително произвеждане са 500 лева, има таван за най-малките вземания – 138 лева.”, разяснява в студиото на „ Здравей, България” ръководителят на камарата на частните правосъдни реализатори Георги Дичев.

„ Държавата не заплаща нищо на частните правосъдни реализатори. Всичко ще бъде за сметка на длъжника”, добави ръководителят на камарата на частните правосъдни реализатори Георги Дичев.

По думите му обаче, дългът за най-малките прегрешения не може да надвиши 138 лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР