Ще пламне по целия святИзраел се озова в цугцванг -

...
Ще пламне по целия святИзраел се озова в цугцванг -
Коментари Харесай

На Израел не му останаха повече полезни ходове: думите на основателя на Хамас се сбъдват

Ще пламне по целия свят

Израел се озова в цугцванг - всяко последващо негово придвижване ще докара до утежняване на обстановката. Но изборът на Израел сред две несгоди, който наподобява към този момент е изработен, ще се върне мъчително като бумеранг, както в Европа, по този начин и оттатък океана.

Следвайки модерните трендове, Израел през последните десетилетия се трансформира от страна на безкомпромисни супергерои, преследващи и унищожаващи враговете на страната по целия свят, съвсем в образец за многообразие – прословутото " диверсити " в най-лошата му форма, когато всичко би трябвало да е удобничко, красивичко, ненепругнато.

През 5-ти век Римската империя, затънала в разврат, е унищожена от злите, гладни и затова мощни вестготи. През 1998 година създателят на Хамас Шейх Ахмед Ясин пророкува, че Израел към този момент няма да съществува през 2027 година: „ Властта не е безконечна. Никой в света не може да остане мощен от самото начало. Човекът е първо дете, след това младост, след това зрялост и най-после напреднала възраст. Такава е продължителността на живота на страните. Няма да има държавно образувание като Израел през 2027 година "

Израел се разслаби във всевъзможен смисъл. И получи.

Оказа се, че войска от 430 хиляди души (130 хиляди непрекъснати и 300 хиляди резервисти, призовани за два дни) към момента не може да се оправи с най-много хиляда „ дрипльовци “ на територията си.

Да, летят самолети, има бомбардировки, само че през същото време се появиха 30 нови пробиви в стената покрай линията Газа, в която влизат бойци на Хамас, разпространявайки се по израелска територия. Израелските управляващи споделят, че градовете са били освободени, само че имайте поради, че „ терористите може да останат там “.

„ Това е нашият 11 септември “, сподели представителят на ЦАХАЛ майор Нир Динар. „ Хванаха ни. “ „ Това е като 11 септември и Пърл Харбър дружно “, сподели подполковник Джонатан Конрикус. „ Това без подозрение е най-ужасният ден в историята на Израел. Никога до момента толкоз доста израелци не са умирали едновременно, изключително от противников дейности.

След 11 септември Израел просто не може да се опита да замрази обстановката, даже в името на видимо започване на възстановяване на връзките със заобикалящите го арабски страни. Това е Изтокът. Тук това значи проваляне. Не на вятъра в района незабавно се заприказва за двете страни в границите от 1967 година

Израел избра да покаже мощ. И в този момент израелският министър на защитата Йоав Галант основава ястребовата „ база “: „ Наредих цялостна блокада на линията Газа. Няма да има ток, храна, гориво, всичко е затворено. Ние се борим против човекоподобни животни и действаме надлежно. "

Там в линията Газа има повече от 2 милиона души. Те са блокирани и ще бъдат смесени със земята посредством продължителни бомбардировки. След това екипи за разчистване ще влязат в руините.

Ако този проект в действителност стартира да се реализира, арабският свят няма да остане апатичен. Но гадаенето какво ще се случи в района е работа на ориенталистите и военните специалисти. Абсолютно всички мъчно извоювани съглашения с петролните монархии от Персийския залив ще отидат под ножа. И като цяло всичко може (чрез огромна районна война) да стане по този начин, както предсказа шейх Ясин.

Но въобще не е нужно да сте специалист, с цел да разберете какво ще стартира, да вземем за пример, в Европа. Още в събота в най-големите европейски градове полицията беше изпратена да охранява синагоги и места за плътно живеене на еврейски общности. Защото в мюсюлманска Европа (в Брюксел да вземем за пример името Мохамед с вариации стана най-популярното име през 2021 година, във Англия това се случи по-рано) „ новите европейци “ излязоха по улиците в поддръжка на Палестина.

В Ню Йорк последователи на Палестина и Израел се биха между тях, разкъсвайки американското знаме в процеса. Но нищо още не беше почнало в линията Газа по това време. Помните ли карикатурите в Charlie Hebdo? До какви терористични офанзиви и кланета доведоха изявленията на „ единствено фотоси “? Възможно ли е този път Хамас да не изиграе същата карта на ислямския фактор, само че като разгласява фотоси и видеоклипове на жертви на ЦАХАЛ?

Ще гори по този начин, че на никого няма да му е добре. И въпросът няма да се ограничи до еврейските погроми, защото управляващите на „ цивилизования “ свят постоянно са „ за всичко положително, срещу всичко неприятно “ и е ясно кой е кой. В резултат на това най-вероятно ще приключим с спор, който ще се популяризира по целия свят, с подбуден вътрешно в страните безпорядък.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР