Ще оценяваме дали тази коалиция е в състояние да подплати

...
Ще оценяваме дали тази коалиция е в състояние да подплати
Коментари Харесай

Христо Иванов заплаши с напускане на коалицията: Възмутен съм! Няма как да останем

Ще оценяваме дали тази коалиция е в положение да хастари личните си изказвания, че е евроатлантически насочена с поддръжката на избрани дейности. Така отговори Христо Иванов в коридорите на Народно събрание на въпрос може ли да се стигне до разпад на ръководещата коалиция, в случай че не бъде задоволени настояването им за изпращане на оръжие в Украйна.

На фона на Българска социалистическа партия, които се заканиха да изоставен ръководството в случай че към Киев бъде изпратен и един патрон, Христо Иванов отхвърли да слага сходен ултиматум за противоположното. Въпреки това обаче съгласно него точно решението по този въпрос е знак за идентичността на ръководството. „Ако ръководството не може да подхожда на идентичността, която декларира, ние няма по какъв начин да останем част от него. Това не е ултиматум, това е елементарен реализъм“, съобщи съпредседателят на Демократична България, въпреки да дефинира като нежелателно хвърлянето на страната в избори.

Според него Украйна е жертва на неоправдана експанзия и България не може да стои безучастна. Спазвайки интернационалния правов ред, би трябвало да окажем и военна помощ, счита Иванов. Демократична България се надява да убеди съдружните си сътрудници. „Не може България да бъде настрана от своето семейство. Огромно количество европейски страни, членки на НАТО към този момент изпращат военна помощ“, съобщи съпредседателят на Демократична България. По думите му даже страни, които от десетилетия съблюдават неутралитет, към този момент преразглежда позициите си и даде образец с Швеция и Финландия. Трябва да вземем страна, настоя Иванов. Той се възмути от протакането на решението и акцентира, че то би трябвало да бъде взето преди Великден.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР