Ще отпаднат ли визите за българите за САЩ? Това е

...
Ще отпаднат ли визите за българите за САЩ? Това е
Коментари Харесай

Без виза до Щатите? Всеки трети българин иска да замине за Америка

Ще отпаднат ли визите за българите за Съединени американски щати? Това е тематика, която от години вълнува мнозина. Само преди седмица обаче американският дипломат Ерик Рубин още веднъж ни поля със леден душ, като даде ясно да се разбере, че пътуването до Щатите без виза към този момент остава мираж, тъй като България към момента не покрива условията за рухването на визите. Рубин въпреки всичко посочи, че в случай че зависи от него, визите ще отпаднат незабавно, тъй като знае, че това е значимо за българите.

" Даваме си сметка, че кандидатстването за визи е скъпо, че лишава време и изключително за хората, които не живеят в София, това си е огромно предизвикателство, само че си имаме закони, които регламентират по кое време може да падне визовият режим за избрана страна ", разгласи той.

Трябва ли да паднат визите за българи за Съединени американски щати? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в обичайна ни анкета, в която присъединяване взеха 1680 души.

Всеки трети интервюиран (31%) е твърдо уверен, че е извънредно време визите за Щатите да отпаднат, откакто страната ни е сътрудник на Съединени американски щати повече от 2 десетилетия.

Само 9% са тези, които са на противоположното мнение, тъй като съгласно тях България не дава отговор на съществени условия за отпадането на визите.

Нека първо да ни одобряват в Шенген, пък след това да мислим американските визи, счита всеки десети в анкетата (10%).

Сравнително огромен е и броя на тези, които са сигурни, че и със и без визи, нямат никакви планове да потеглят към Съединени американски щати. Тази позиция са изразили 39% от всички дали отговор.

5% обаче са безапелационни, че единствено да паднат визите, незабавно потеглят към Ню Йорк, Чикаго и другите огромни американски градове.

За последните 5% от далите отговор пък най-важното към този момент е реалност – че българите могат умерено да пътуват в Европа и да се радват на отмора там без визи и непотребни формалности с документите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР