Ще отидете чак до Пазарджик, за да попипате за рецептата

...
Ще отидете чак до Пазарджик, за да попипате за рецептата
Коментари Харесай

Тепси кебап по Пазарджишки

Ще отидете чак до Пазарджик, с цел да попипате за рецептата или ще ни се доверите на нас?

Необходими Продукти

● свинско месо - 650 г
● праз - 500 г
● кисело зеле - 600 - 700 г нарязано и сварено
● ориз - 150 г
● мехлем - 100 г
● червен пипер
● чесън - 1/2 глава
● оцет - 25 мл
● сол - на усет
● черен дроб - в някои от селата в Пазаржишко се прибавя
● резене - див копър

Начин на подготвяне

Месото се нарязва на дребни части, поставя се в тавата, в която ще се подготвя ястието (оттам идва и името на ястието и е наложително да се запържи в тавата, в която ще го печем), запържва се в лой.

Прибавят се оризът и ситно нарязаният праз лук и също се запържват. Добавят се подправките, зелето (заедно с малко зелев сок). Към подправките би трябвало да отбележим резенето (див копър) - постоянно употребена фалшификация за готвене в Пазарджишкия край.

Ястието се разбърква и се поставя във фурната да се пече -15-20 минути на 180 градуса са му задоволителни. Готовото ядене се полива със счукания чесън и оцета. Ако решите да добавите черен дроб към ястието към 300 г е задоволително. Запържва се след месото, напълно малко, с цел да не стане твърд.

Друго, което би трябвало да се означи за тази рецепта е, че тъй като се е приготвяла при кръвопролитие на прасе, се е употребило по-мазно месо, по тази причина в случай че месото, което употребявате, няма лой, е желателно да добавите и малко сланина.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР