Ще остане само частта, която изпълнява укрепващи функцииЗапочва събаряне на

...
Ще остане само частта, която изпълнява укрепващи функцииЗапочва събаряне на
Коментари Харесай

Събарят строежа на „Алепу”

Ще остане единствено частта, която извършва укрепващи функционалности

Започва срутване на градежа на „ Алепу” и възобновяване на предпазената околност, предава

ДНСК дава начало на нужните дейности, с които да разпореди правенето на план за екологосъобразна рекултивация на емблематичното място и за унищожаване на построената стоманобетонова структура. Строежът ще бъде отхвърлен, като ще остане само частта, която извършва укрепващи свлачището и терена функционалности.

Проектите за възобновяване на нарушавания натурален терен ще бъдат съгласувани от Министерство на околната среда и водите. Одобрените капиталови планове следва да бъдат предоставени на притежателя на терена за непринудено осъществяване. При отвод от негова страна се минава към наложително осъществяване от ДНСК, като средствата се събират наложително от притежателя.

„ Ако той не направи това, страната влиза в своите законови пълномощия и го прави, след което си търси средствата назад от притежателя. Ако би трябвало да бъдем правилни към обществото, не можем да се ангажираме със срок”, изясни Мирослава Петрова от „ Продължаваме Промяната”.

Законовите дейности на институциите са свързани с окончателното решение на Върховен административен съд за оповестяване за незначително разрешението за градеж на Община Созопол.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР