Ще окупираме Южна Корея, ако е необходимо. КНДР не изключва

...
Ще окупираме Южна Корея, ако е необходимо. КНДР не изключва
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Ще окупираме Южна Корея, ако е необходимо

Ще окупираме Южна Корея, в случай че е належащо. КНДР не изключва сюжет с окупацията на Южна Корея, сподели Ким Чен Ун, представен от Корейската централна осведомителна организация.

„ Окупирането им при положение на изключителна обстановка е мярка за безконечната сигурност на страната ни, мира и стабилността в бъдеще “, сподели севернокорейският водач.

Ким Чен-ун добави, че в случай че враговете на Северна Корея се осмелят да употребяват мощ, Пхенян ще вземе „ самоуверено решение, което ще промени историята “ и няма да се поколебае да активизира всички налични средства.

Той означи, че въоръжените сили би трябвало да станат по-мощни и да бъдат употребявани за попречване на война и безусловна отбрана на мира.

Корейският полуостров механически към момента е във война. Боевете сред Севера и Юга стартират на 25 юни 1950 година и не престават до 1953 година От страната на КНДР във войната взе участие контингент от Китай и военни експерти от Съюз на съветските социалистически републики, от страна на Южна Корея – въоръжените сили на Съединени американски щати и няколко други страни като част от многонационалните сили на Организация на обединените нации. През юли 1953 година боевете завършват с помирение. От една страна, той е подписан от командирите на КНДР и Китай, от друга, от Съединени американски щати под флага на Организация на обединените нации. Пхенян и Сеул по този начин и не подписаха кротичък контракт.

Източник:, Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News Showcase

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР