Ще обжалваме това решение, трябва да възтържествува справедливостта и вярвам,

...
Ще обжалваме това решение, трябва да възтържествува справедливостта и вярвам,
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Делото за неваксинираното дете ще бъде спечелено на следващата инстанция

" Ще апелираме това решение , би трябвало да спечелва справедливостта и имам вяра, че това ще стане. " Това сподели в изявление за bTV държавният основен контрольор доктор Ангел Кунчев.
По думите му това правосъдно решение е казус и на Балканите, и страните от Западна Европа.
Според Кунчев се цитира единствено една част от конвенцията, а се не помни една точка, в която написа, че когато заплашваш останалите и тяхното здраве, предните правила не важат.
Според държавния здравен контрольор това правосъдно решение ще бъде анулирано на по-горна инстанция, само че е неприятно, че то разколебава и плаши родителите.
По думите му сходно решение заплашва не ваксинираните деца, а тези, които не мога да бъдат имунизирани заради медицински аргументи:
" Не е дребен процентът на тези деца, те имат обособени болести или алергии към обособените съставни елементи на имунизацията и не могат да бъдат имунизирани и децата, така наречен " нонреспондери " и не основават задоволителен имунитет. Избягвам да се замесвам в юридическата страна и термините, само че от здравна позиция няма никакво колебание за това какво би трябвало да се прави. Аз съм убеден в крайния излаз, само че дадохме непотребна храна за тези диспути, което още повече разколебава и плаши родителите. ", сподели още Кунчев.
Припомняме, че съдът в Сливен позволи неимунизирано дете да върви на детска градина. Според решението на магистратите прекъсването му е демонстрация на дискриминация.До проблема се стигна след сигнал на майка от сливенска детска градина за детето на отец Евгений Янакиев. Той отхвърля да имунизира осмото си дете. Причината е, че едно от другите му деца е получило затруднение след ваксина за морбили.
След родителския сигнал се стига до съд и отецът печели делото. Така дебатът за и срещу имунизациите още веднъж излезе на дневен ред, само че към този момент и със правосъдно решение по въпроса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР