Ще обжалваме решението, защото това решение на Софийски градски съд,

...
Ще обжалваме решението, защото това решение на Софийски градски съд,
Коментари Харесай

Сценаристите на Слави се разгневиха в ефира на неудобни въпроси

 Ще апелираме решението, тъй като това решение на Софийски градски съд, на този състав е малоумно. То е в нарушаване на закона. Ако съдийката беше прочела закона за държавния щемпел, там се разказва какво е народен байрак. В знака на партията " Няма такава страна " е друго. Това обявиха в ефира на Нова тв сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов Филип Станев, по отношение на отводът на съда да записва партията на шоумена поради потреблението на националните знаци в герба на към момента нерегистрираната му партия.

" Това е политическа поръчка. Няма законово съображение да бъде отказана регистрацията на партията. Върховен касационен съд, в случай че съблюдава закона, би трябвало да спечелим обжалването. Когато беше делото, прокуратурата съобщи, че няма пропуски в закона, а съдийката си измисли ", сподели Тошко Йорданов. На собствен ред Филип Станев сподели, че цветовете на трибагреника присъстват най-малко на 9 партии. 

" При тях (НФСБ) цветовете на националния байрак са интегрирани в картата на България. Но и те не са нарушили закона. Защото има специфични условия и те не са ги нарушили ", акцентира Йорданов.  Ако и във Върховен касационен съд вземат неуместно решение, ние ще записваме друга партия, изрично съобщи той. 

" Този проблем наподобява като обстановка, в случай че отворената длан беше лява, а не дясна, щеше да е проблем. Тук се търси под вола теле ", добави Станев.  Сценаристите отвърнаха и на мненията, че учредяването на партията им е станало при строга секретност, без да бъдат допускани публицисти и с изземване на телефони на участващите, което не е присъщо на една национална партия. " Не сме твърдели, че сме национална партия ", сподели Станев. " Учредяването на партията е дело на учредителите, тяхна си е работата по какъв начин да я учредят. Всичко останало е обществено. Това ли е казусът ", сподели на собствен ред Йорданов. 

На въпроса, кой дава парите за към момента нерегистрираната партия, двамата сценаристи избухнаха.  " Какви пари бе, момиче? Какви пари в неучредена партия? Задавайте малко по-умни въпроси! ", разгневи се Йорданов. Господин Трифонов е много състоятелен човек, добави Станев.  " Когато станем партия ще се финансираме по законния метод. В момента обаче няма партия. Слави няма да заплаща за партията ", сподели още Йорданов. 

В студиото по-късно проблема с партията на Слави разяснява и професор Огнян Герджиков  " Продължавам да считам, че най-малкото е противоречиво това,  което е декларирано за регистрация като партия. Това което ми направи недобро усещане е коментарът на Слави Трифонов, че решението на съда е безумно. Така не се приказва. Съдът не може да бъде безразсъден. Нека да не се употребяват такива думи. Това уронва устоите на страната ", съобщи Герджиков.  

" В последна сметка съдът е този, който взема решение. В закона за политическите партии е казано да не се употребяват тези знаци. Няма такава страна загатва за отказване на държавността. Това не е морално ", добави той.  Според професора, в последна сметка Слави Трифонов просто ще би трябвало да преименува партията си, с цел да може да я записва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР