Ще обжалваме решението, защото това решение на Софийски градски съд,

...
Ще обжалваме решението, защото това решение на Софийски градски съд,
Коментари Харесай

Сценаристите на Слави разкриха какво ще прави шоуменът след тежкия удар, който му нанесе съда

Ще апелираме решението, тъй като това решение на Софийски градски съд, на този състав е малоумно. То е в нарушаване на закона. Ако съдийката беше прочела закона за държания щемпел, там се разказва какво е народен байрак.

В знака на партията Няма такава страна е друго. Това обявиха в ефира на Нова тв сценаристите на Слави Трифонов - Тошко Йорданов Филип Станев, по отношение на отводът на съда да записва партията на шоумена поради потреблението на националните знаци в герба на към момента нерегистрираната му партия.

"Това е политическа поръчка. Няма законово съображение да бъде отказана регистрацията на партията. Върховен касационен съд, в случай че съблюдава закона, би трябвало да спечелим обжалването. Когато беше делото, прокуратурата съобщи, че няма пропуски в закона, а съдийката си измисли ", сподели Тошко Йорданов.



На собствен ред Филип Станев сподели, че цветовете на трибагреника участват най-малко на 9 партии български, някои от тях са ръководещи.

"При тях (НФСБ) цветовете на националния байрак са интегрирани в картата на България. Но и те не са нарушили закона. Защото има специфични условия и те не са ги нарушили ", акцентира Йорданов.

Ако и във Върховен касационен съд вземат неуместно решение, ние ще записваме друга партия, изрично съобщи той.

"Този проблем наподобява като обстановка, в случай че отворената длан беше лява а не дясна, щеше да е проблем. Тук се търси под вола теле ", добави Станев.

Сценаристите отвърнаха и на мненията, че учредяването на партията им е станало при строга секретност, без да бъдат допускани публицисти и с изземване на телефони на участващите, което не е присъщо на една национална партия.

"Не сме твърдели, че сме национална партия ", сподели Станев.

"Учредяването на партията е дело на учредителите, тяхна си е работата по какъв начин да я учредят. Всичко останало е обществено. Това ли е казусът ", сподели на собствен ред Йорданов.

На въпроса, кой дава парите за към момента нерегистрираната партия, двамата сценаристи избухнаха.

"Какви пари бе момиче? Какви пари в неучредена партия? Задавайте малко по-умни въпроси! ", разгневи се Йорданов.

Господин Трифонов е много състоятелен човек, добави Станев.

"Когато станем партия ще се финансираме по законния метод. В момента обаче няма партия. Слави няма да заплаща за партията ", сподели още Йорданов.

В студиото по-късно въпросът с партията на Слави разяснява и професор Огнян Герджиков

"Продължавам да считам, че най-малкото е противоречиво това, което е декларирано за регистрация като партия. Това което ми направи недобро усещане е коментарът на Слави Трифонов, че решението на съда е безумно.

Така не се приказва. Съдът не може да бъде безразсъден. Нека да не се употребяват такива думи. Това уронва устоите на страната ", съобщи Герджиков.

"В последна сметка съдът е този, който взема решение. В закона за политическите партии е казано да не се употребяват тези знаци. Няма такава страна загатва за отказване на държавността. Това не е морално ", добави той.

Според професора, в последна сметка Слави Трифонов просто ще би трябвало да преименува партията си, с цел да може да я записва.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР