Ще обере ли Алфонсо Куарон наградите за неговия шедьовър “Рома?

...
Ще обере ли Алфонсо Куарон наградите за неговия шедьовър “Рома?
Коментари Харесай

5 неща, за които да следим в Нощта на Оскарите

Ще обере ли Алфонсо Куарон премиите за неговия шедьовър “Рома ”? Дали различен кандидат ще открадне премията за най-хубав филм от него? Може ли Глен Клоуз най-сетне да завоюва първата си премия Оскар?

За първи път, от три десетилетия, церемонията ще бъде без водещ – факт, който сигурно ще роди някои изненадващи моменти.

Ето пет неща, за които би трябвало да следите в неделя, когато звездите ще се събират за 91-то издание на премиите „ Оскар “:

Може ли “Рома ” на Netflix да стартира да написа история?

Може ли стрийминг колосът Netflix да направи огромната крачка напред в устрема си да бъде както цар на разпространяването, по този начин и снабдител на качествено автентично наличие, в случай че “Рома ” стане първият негов филм, получил “Оскар ”.

“Рома ” завоюва невероятните 10 гласа на утвърждение, наедно с “Фаворитката ”. Филмът е спечелил номинации в няколко топ категории, измежду които за най-хубав режисьор и за най-хубава актриса, също нов връх за Netflix.

Amazon Studios към този момент го направи през 2017 година, когато получи “Манчестър край морето ” бе номиниран за най-хубав филм – само че не завоюва.

Победа за „ Рома “ в категорията за най-хубав филм, ще влезе в историята, защото това ще бъде първият чуждоезичен филм, който е постигнал това.

И това ще бъде перлата в короната от богати награди за Алфонсо Куарон, с чийто черно-бял филм той отдава респект на майка си, бавачката си и своето детство през 70-те години в Мексико Сити.

Четири от десетте номинации за “Рома ” са за него: за най-хубава филм като продуцент, най-хубав режисьор, най-хубав автентичен сюжет и най-хубав режисьор.

Той се причислява към фамозна компания с достижението си: Уорън Бийти направи същото, като получи четири номинации в четири разнообразни категории – два пъти – за ” Небеста могат да почакат ” и „ Червените “. Джоел и Итън Коен го направиха с кино лентата „ Няма място за старите кучета “.

Най-накрая, идва ли редът на Глен Клоуз?

Глен Клоуз е актриса, деец на сцената и на екрана, почитана от връстниците си. Тя е притежател на три награди „ Еми “, три награди „ Златен глобуса “ и три награди „ Тони “. Но „ Оскар “ в никакъв случай не й се усмихваше.

Тази година, с нейната седма номинация, най-сетне може да бъде нейната година.

Клоуз, на 71 години, завоюва възторжени мнения за осъществяването си в ролята на Джоан Касълман, жена, която се озовава на кръстопът в брака си със брачна половинка си публицист в “Съпругата ”, с сътрудник – един страховит Джонатан Прайс.

Досега тя отнесе огромните награди в сезона на премиите, от „ Златен глобус “ през януари до премията „ Изборът на критиците “ на Гилдията на актьорите, която тя показа с Лейди Гага.

Познавачите на „ Оскар “ са съвсем единомислещи в предсказанието си, че Клоуз ще блесне в злато в неделя. Ще разберем, когато плика бъде отворен.

Какво ще кажете за Спайк Лий?

Тази година, неговият “BlacKkKlansman ” е номиниран в шест категории, а самият Лий бе номиниран три пъти: за най-хубав филм като продуцент, за най-хубав режисьор и най-хубав приспособен сюжет.

Преди няколко години Лий получил почетен Оскар за цялостни достижения, само че в никакъв случай не е печелил в конкуренцията за Оскари. Мнозина се надяват, че разказът му за негър служител на реда, който е проникнал в Ку Клукс Клан, ще прекъсне това и ще му донесе „ Оскар “.

For the first time in 30 years, the Oscars will go on without a host. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences initially offered the job to Kevin Hart, but backlash over a series of old tweets quickly ended that.

Ще бъдат ли по-добри „ Оскарите “ без водещи?

За първи път от 30 години „ Оскарите “ ще бъдат без водещ. Академията в началото оферираше работата на Кевин Харт, само че реакцията против остарели негови хомофобски изявления, осуети това.

Така че, уредниците на церемония събитията за пръв път от 1989 година насам нямат водещ- пагубна година, запомнена с музикален дует сред артиста Роб Лоу и… Снежанка.

Ще значи ли това по-кратка церемония, която доста фенове и звезди на киноиндустрията желаеха? Организаторите дадоха обещание да се опитат шоуто да продължи към три часа. Ще забележим.

Музикалните осъществявания на звездите

Лейди Гага, „ Куин “ с Адам Ламбърт, Бет Мидлър: някои от най-големите звезди на музиката ще бъдат отпред и център в нощта на “Оскарите ”, изпълнявайки песните, номинирани за “Оскар ”, и по едно и също време с това да забавляват гостите.

Лейди Гага и Брадли Купър ще изпеят, за първи път онлайн по малкия екран, въздействащата си балада “Shallow ” от “Роди се звезда ”.

Мидлър ще извърши песента от “Мери Попинз ”, а носителката на “Оскар ” Дженифър Хъдсън ще изпее тематичната ария “Аз ще се боря ” от документалния филм “RBG ” за съдията от Върховния съд Рут Бадер Гинсбърг.

Освен това към графика са добавени и „ Куин “ – “Бохемска рапсодия ”, историята за възхода на групата към славата, спечелила пет номинации, в това число за най-хубав филм и най-хубав артист (Рами Малек, в ролята на Фреди Меркюри).

Кендрик Ламар и SZA трябваше да изпълнят песента си “All Stars ” от “Черната пантера ”, само че „ Варайъти “ заяви, че няма да участват, заради “логистика и време ”. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР