„Ще работим за подобряване на динамиката на двустранните отношения между

...
„Ще работим за подобряване на динамиката на двустранните отношения между
Коментари Харесай

Георг Георгиев се срещна с лейтенант-губернатора на провинция Британска Колумбия в Канада

„ Ще работим за възстановяване на динамичността на двустранните връзки сред България и Британска Колумбия. Впечатляващ е напредъкът на страната ви в доста сфери и виждам опция за синергия “. Това уточни лейтенант-губернаторът на провинция Британска Колумбия Джанет Остин по време на среща със заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, който е на посещаване в Канада.

Двамата дискутираха тематики, свързани с човешките права, измежду които спасяването на българските евреи по време на Холокоста, напъните на България в битката с антисемитизма и езика на омразата, както и овластяването на дамите. “Толерантността стои високо в ценностната система на българина. Равенството, учредено на ценене на културните, расовите и религиозните разлики е обезпечено от закона и страната. Жените и мъжете имат своята равнопоставена роля в нашето общество “, уточни заместник-министърът. Той даде за образец Доклада за дами, бизнес и законодателство на Световната банка за 2019 година, в който България е измежду най-добре представящите се страни в света. Джанет Остин показа пред Георг Георгиев, че това е впечатляващо и България може да послужи като образец с опит и положителни практики на интернационалните си сътрудници.

Георг Георгиев се срещна с изпълнителния шеф на Световния търговски център във Ванкувър

Заместник-министър Георгиев и лейтенант-губернатор Остин дискутираха още тематиката за младежта и създаването на работещи юношески политики. Георгиев уточни, че българското държавно управление отдава главно значение на образованието, което е приоритет на страната, и непрекъснато предизвиква ограниченията, свързани с младежкото развиване. В тази връзка лейтенант-губернаторът приветства концепцията да бъдат търсени спомагателни благоприятни условия за реализиране на студентски продан и намиране на благоприятни условия за включване на студенти в просветителни стратегии на университети от двете страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР