Ще настояваме отново да бъде разгледано на първо четене законодателното

...
Ще настояваме отново да бъде разгледано на първо четене законодателното
Коментари Харесай

България ще настоява отново да се разгледа пакета "Мобилност I"

Ще настояваме още веднъж да бъде прегледано на първо четене законодателното предложение по обособените досиета на пакета " Мобилност I ", сподели на брифинг министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, представен от организация " Фокус ".

Според признатите на първо четене текстове водачите на ТИР-ове би трябвало да почиват отвън кабината на камиона, да се връщат на всеки четири седмици в България, а размерът на командировъчните да бъде съгласно страната, в която са изпратени.

Министърът изясни, че по покана на министерството е била направена среща с съвсем всички български евродепутати от новия европейски парламент. " Някои не можаха да дойдат, само че значимото е, че се усети консенсусът на националната позиция във връзка с пакета " Мобилност I ", изясни Желязков.

Той уточни, че сега има институционална неустановеност заради това, че двама от докладчиците на пакета към този момент не са членове на Екологичен потенциал. " Настояваме още веднъж да бъде прегледано на първо четене законодателното предложение по обособените досиета. Ще търсим поддръжката и на другите страни, с които имаме сходни визии, като по този метод увеличим Групата на единомислещите ", сподели още транспортният министър.

Той уточни, че има три полета на деяние – Съвет, Комисия по превоз и промишленост. " Важно е да се направи оптимален резултат на всички три равнища, с цел да се усъвършенстват досиетата ", изясни Желязков.

Той уточни, че в края на юли е поискана среща с новото председателство на Народното събрание и транспортната комисия, в случай че към този миг има новоизбрани ръководители. " Имаме цялостно единогласие за тази триада от дейности, която ще предприемем ", сподели още Желязков.

Според него България има задоволително време да убеди Европейска комисия, Екологичен потенциал и Европейския съвет в потребността от по-балансирани текстове по пакета " Мобилност I ". Шансът за триумф се увеличавал и от промяната на състава на евродепутатите.

Министърът уточни, че ще бъде поискана оценка и на равнище Европейски парламент, като ще се търси оценка и на равнище промишленост. " Всички тематики ще покажат, че предлагането на Европейска комисия, обвързвано главно със обществените права на работещите в бранша и опазване на екологията на Европа, няма да бъде добър като резултат от сегашните текстове ", сподели още Желязков. Той уточни, че в настоящия си тип пакетът ще наруши обществените права и ще утежни екологичната конюнктура в Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР