Ще насърчим инициативите, които имат за цел да допринесат за

...
Ще насърчим инициативите, които имат за цел да допринесат за
Коментари Харесай

Търговията между България и Южна Африка набъбна до 221 млн. долара

Ще насърчим самодейностите, които имат за цел да допринесат за развиването на взаимноизгодното комерсиално и капиталово съдействие сред България и Република Южна Африка. Това е декларирал заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на Южноафрикански стопански и капиталов семинар, проведен от посолството на Южна Африка и Българската търговско-промишлена палата, оповестиха от пресцентъра на министерството.

Заместник-министър Борисов е изтъкнал, че съществува огромен капацитет за усилване на двустранното комерсиално и икономическо съдействие сред България и Южна Африка. "С огромно удовлетворение следим нараствания размер на взаимната търговия през последните години. През 2018 година двустранната търговия доближи 221 млн. $, като българският експорт възлиза на 178 млн. $, а вносът 43 млн. $ ", е подчертал Борисов.

Икономическият зам.-министър е допълнил, че през последните години главните категории артикули, изнасяни от България за Южна Африка, включват нефтени масла, медни питейни заведения, електрически батерии, слънчогледово и шафраново масло, както и плодове. Продуктите, внасяни от Южна Африка, включват кожи от овце, вълна, въглища, моторни транспортни средства за транспорт на артикули, леки коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР