Ще направя проверка на Шуменската прокуратура, ако г-жа Корнелия Нинова

...
Ще направя проверка на Шуменската прокуратура, ако г-жа Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Цацаров: Очевидно някой не иска да има работеща прокуратура

Ще направя инспекция на Шуменската прокуратура, в случай че госпожа Корнелия Нинова я изиска по надлежния ред и показа документи.  От това, че някой е направил изявление от парламентарната естрада, не е мотив за инспекция на Шуменската прокуратура. Доколкото разбирам, на първо четене сътрудниците са проверявали сигнал за документно закононарушение. Едва ли може да се приказва, че се ревизира партийна активност. Нека да има постъпили документи и незабавно ще бъде разпоредена инспекция. Резултатите от нея ще бъдат обществени. 
 (Лидерът на Българска социалистическа партия изиска от основния прокурор да назначи вътрешна инспекция на Районната прокуратура в Шумен, откакто деятел на партията е уволнен от локалното отделение на Комисията за попречване и определяне на спор на ползи тъй като бил член на Българска социалистическа партия, бел. ред.)

Що се отнася до  пускането от съда на Ивайло Борисов-Ториното против 10 000 лв. гаранция,  изказвам признателност на полицията и прокуратурата, които не престават да работят по този случай.

Изясняването на събитията към случая с отвличането на Адриан Златков изисква голям труд и събиране освен на оперативна информация, само че и големи старания в превръщането и в доказателствени средства. Сръбските управляващи оказаха и скъпа помощ на своите български сътрудници.

 Трудно се потвърждават сходен вид действия. За мен сътрудниците са направили голяма работа. Има данни и за още хора, които са забъркани в тази ситуация с отвличането на Адриан Златков. Естествено, че се работи по това. Хората, за които става дума, са или помагачи или част от изпълнителския уред. В последна сметка едно такова закононарушение изисква и гарант. Такъв гарант има. Съществуват съответните съмнения.

На кой обвиняването? При цялото ми почитание към всеки, който написа, макар принадлежността му към някогашната Държавна сигурност, не мога и нямам време през целия си длъжностен ден да чета кой какво написа. Говоря за хора от тази категория. Нещата нормално са по този начин: Прокуратурата е упреквана, че не работи, а когато работи, е упреквана, че прави ПР. Очевидно, че работещата прокуратура не се вписва в техните проекти - било пропагандни, било политически, било в проектите на тези, които стоят зад тях.  (Така основният прокурор разяснява обвиняванията на Илиян Василев, че акциите на прокуратурата били ПР, бел. ред.)

Обезпокоен съм от случая в Ихтиман, където служители на реда бяха нападнати от роми при осъществяване на служебния си дълг. Защитата на обвинените е направила отказ на цялата прокуратура в Ихтиман. Очевидно се бърза, с цел да изтекат 72 часа и да няма способена прокуратура, която да реагира. Ще ги отчайвам, преди минути разпоредих следствието на Елинпелиновската прокуратура. Ние там ще си свършим работата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР