Ще направим всичко възможно, за да се създаде кабинет в

...
Ще направим всичко възможно, за да се създаде кабинет в
Коментари Харесай

Добрев за програмата на ПП-ДБ: Това е несериозно – глупости, написани в екселска таблица


Ще създадем всичко допустимо, с цел да се сътвори кабинет в това Народно заседание. Ще преговаряме с всички останали

Дигитализация на жп релси, развъждане на деца в кооперативи и прегледи на възрастни хора в клонове на „ Български пощи “. Това са част от акцентите в  програмата на ПП-ДБ, които от ГЕРБ  разкритикуваха.

„ Това е несериозно – в една екселска таблица написани едни нелепости “. Така депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев разяснява пред Нова телевизия някои от концепциите в управническата стратегия на ПП-ДБ. По думите му от партията на Бойко Борисов са реагирали незабавно, откакто са прочели програмата.

Според него управническата стратегия на втората по величина коалиция в Народното събрание ще коства сред 7 и 20 милиарда в допълнение, които пари ги няма.

Той разяснява и опцията за сформиране на постоянен кабинет с първия мандат. По думите на народния представител би трябвало да се даде опция на останалите партии, които желаят да дадат поддръжката си за кабинет на ГЕРБ-СДС, да предложат свои специалисти или политически лица. След това решението ще е в ръцете на мандатоносителя.

„ Ще създадем всичко допустимо, с цел да се сътвори кабинет в това Народно заседание. Ще преговаряме с всички останали. Ако се заинатим както „ Промяната “ и в случай че кажем: „ Кабинетът ще е единствено с хора от ГЕРБ “, това значи, че даже и да бъде подсилен, този кабинет ще бъде извънредно неустойчив – останалите ще употребяват всеки мотив освен да го подлагат на критика, само че и да го смъкват с избор на съмнение “, счита Добрев.

„ Трябва да се даде опция на партиите, които желаят да поддържат кабинет в границите на 49-ото Народно събрание да излъчат и техни специалисти или политически лица. Не бива да дефинираме какви да са хората, които вземат участие в този кабинет. След като забележим тези лица, като мандатоносители може да преценим дали да ги приемем и да ги предложим, или не “, посочи той. Добрев изясни, че няма желания дали да са политически водачи или специалисти - партиите би трябвало да преценяват.

„ Вероятно ще предложим композиция от политици и специалисти. Ако имаме половината брой депутати, е заслужено да имаме половината министри. Една част ще бъдат политически лица, една част ще бъдат специалисти “, изясни концепцията на ГЕРБ Делян Добрев.

Според него коалиция не може да бъде основана в границите на това Народно заседание, само че е значимо да се сформира държавно управление.

„ Дотук се стигна, тъй като сътрудниците изчерпаха всички благоприятни условия да се случи нещо с „ Продължаваме промяната “. Програмата, която ни предложиха, е комична. Има текстове като цифровизация на ЖП релсите – по какъв начин става това? За развъждане на деца в кооперативи, а възрастните ще ги изглеждаме в пощите “, изясни той решението на ГЕРБ да спре договарянията с ПП-ДБ.

„ Явно обединения няма да има, защото партиите са прекомерно разнообразни, само че най-малко да има държавно управление “, съобщи Добрев. И даде образец с кулата от карти – нареждаш картите, а построяването й е комплициран развой. „ В тая група, която се пробва да направи кула от карти, т.е. държавно управление, има един психологично болен, който минава и бута картите. И като мине, ние отиваме на избори “, сподели депутатът. Според него от в този момент е ясно, че в случай че се стигне до втория мандат, той ще се провали. Ако отидем на шести избори какво ще е друго - всички ще загубим по няколко депутата, ще сме в същата фрагментирана обстановка, добави Добрев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР