Ще направим всичко възможно детското отделение във врачанската МБАЛ Христо

...
Ще направим всичко възможно детското отделение във врачанската МБАЛ Христо
Коментари Харесай

Калин Каменов: Правим всичко възможно детското отделение да отвори от 1 септември

„ Ще създадем всичко допустимо детското поделение във врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “ да отвори от 1 септември. “ Това разгласи кметът на Враца Калин Каменов на конференция през днешния ден.
Градоначалникът увери, че се работи интензивно по разрешаване на казуса с неналичието на медицински личен състав. Проведени са срещи с медицинските сестри от отделението, които са съгласни да се върнат на работните си места. Кметът съобщи, че персонално е разговарял с всички експерти педиатри от района и към този момент има трима, които са се съгласили да стартират. Има и няколко млади лекари от града, които сега специализират в София, само че се интересуват от ориста на врачанската болница и също са склонни да се върнат да практикуват в родното си място. 
Според Каменов, претекстовете на напусналите отделението лекари не са свързани единствено с ниското възнаграждение и натоварения график. По думите му, част от тях имат персонални и здравословни аргументи да хвърлят оставките си. Колкото до тези, които не желаят да работят поради проблемите на здравното заведение, Каменов съобщи, че не схваща логиката им. 
„ Проблемите са факт, само че се работи върху тях и за първи път от години задълженията понижават. Отпуснати бяха и няколко милиона лв. за инсталация, с която болничното заведение може да прави повече действия и да изкарва повече пари от по-скъпи медицински пътеки “, напомни Каменов. 
Той бе безапелационен, че здравното заведение ще се стабилизира, като изрази вяра, че откриването на нова частна болница няма да попречи на това. 
„ Хубаво е да има конкуренция, само че двете структури не трябва да си пречат “, съобщи още Каменов. 
Кметът добави, че всеки ден беседва със здравния министър проф. Христо Хинков, който също работи интензивно по разрешаването на казуса с педиатрията във Враца. Тъй като болничното заведение е държавна, Каменов е уверен, че страната ще направи всичко допустимо за нейното избавяне. 
„ Ако една районна болница, която дава отговор за толкоз доста хора, няма детско поделение, нейното бъдеще е под въпрос. А това не би трябвало да се случва. Това е моята идея “, увери Калин Каменов.  
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР