Ще направим правителство, утре ще съобщя името на кандидата за

...
Ще направим правителство, утре ще съобщя името на кандидата за
Коментари Харесай

Борисов: Правим правителство, утре ще съобщя името на кандидата за премиер

" Ще създадем държавно управление, на следващия ден ще оповестя името на претендента за министър председател. Той ще е човек, който ще може да изведе стопанската система в посока, която всички ние чакаме ", съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов откакто президентът съобщи, че ще връчи първия мандат.

" Обръщам се към всички партии - избори през август без бюджет, с изоставено служебно държавно управление е злополука. Всеки виновен политик, всеки, който взима заплата за тази работа, не може да остави Народното събрание да работи месец и нещо без да създаде нищо. Не може ", сподели още Борисов.

" Ще предложим неоспорим министър председател на следващия ден в Народното събрание пред водачите на всички партии. Изборът ни е за точния миг, правилния миг – това, което българите чакат ", безапелационен бе той.

По думите му претендентът им за министър-председател е горделивост за България и горделивост за Европа.

Правителството ще е на база цели и цели, уточни Борисов и се обърна с зов към всички партии: " Избори през август, без бюджет, е злополука ".

Борисов се обърна към втората мощ с апел - държавното управление да бъде обществено подкрепено от двете партии.

" Ако това не се случи, обръщаме се към останалите, да споделят тази отговорност. Търсим виновните партии да преведем България през това тресавище, в което сме. Който го е боязън от мечки, не върви в гората ", подсети Борисов националната сентенция.

Той подсети, че ще даде " празни кутийки " за останалите имена в държавното управление, за тези, които желаят да споделят отговорност.

" Нямаме условие към личностите в този кабинет - дали са партийци или специалисти, значимото е дали си схващат от работата и за късото време да свършат дилемите. А с сътрудниците от Политическа партия и Демократична България по-късно можем да реализираме и конституционно болшинство. Всеки отговорин политик, който взима заплата за тази работа, не може да остави Народното събрание да работи месец и нещо, без да създаде нищо. Не може да остави в идващите дни и месеци хаосът в страната да продължи ", безапелационен бе Борисов.

" Това не може да продължава и тук Радев е безусловно прав - че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят и да вземат някой кмет повече, е безусловно безконтролно ", разяснява той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР