Ще направим кампания в подкрепа на донорството на органи и

...
Ще направим кампания в подкрепа на донорството на органи и
Коментари Харесай

Ананиев: Ще има бързи законодателни промени за донорството на органи

Ще създадем акция в поддръжка на донорството на органи и бързи законодателни промени, които да облекчат неговите процедури, споделиха през днешния ден в Министерски съвет министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и Даниела Дариткова, ръководител на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

Те участваха в среща на премиера Бойко Борисов с околните на Адриан Петков, който умря преди да му бъде направена белодробна трансплантация в чужбина. Министър Ананиев добави, че е разпоредил цялостна инспекция по случая за дейностите на звената на Министерството на здравеопазването от 2016 година до момента.

Братът на Адриан - Алберт Петков, уточни, че е удовлетворен от срещата с Бойко Борисов. Премиерът беше отворен за предложенията, че са нужни законодателни промени за донорството, сподели той.

Без да имаме донори, няма по какъв начин да спасяваме живота на доста хора, които чакат трансплантация, сподели Ананиев.

Правим всичко допустимо тези трансплантации да се вършат в България, само че е нужна подготовка, която ще продължи две - три години, уточни министър Ананиев. За да станем член на " Евротрансплант " и да употребяваме клиниките в Европа, би трябвало да имаме годишно 70 донора на органи, а те са под 10, сподели министърът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР