Ще направим каквото трябва, за да има правителство. Това обяви

...
Ще направим каквото трябва, за да има правителство. Това обяви
Коментари Харесай

Янев към Габровски: Ще направим каквото трябва, за да има правителство

Ще създадем каквото би трябвало, с цел да има държавно управление. Това разгласи водачът на „ Български напредък “ (БВ) Стефан Янев на среща с кандидат-премиера проф. Николай Габровски. Разговорите започнаха  в 17,30 ч. в зала „ Запад “ на Народното събрание. С Габровски още веднъж дойдоха ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и зам.-шефът на партията Томислав Дончев.

От БВ пристигнаха трима депутати.

" Това е една отворена врата за разговор. Анонсът, с който взех решение да приема мандата, е да се промени тонът, който следим в последно време в българската политика ", обърна се при започване на диалога към Янев проф. Габровски.

" От позиция на ПГ на " Български напредък " вършим това, което сме правили и по време на предизборната акция - основаване на условия за разговор. Разбира се, ние си платихме нашата цена, само че изборът ни е умишлен. В интерес на опцията да се направи кабинет, ние сме подготвени за диалози. И в случай че първият мандат не е сполучлив, ще продължим по реда. Защото имаме вяра в това, че на България е належащо държавно управление и ще създадем всичко, което зависи от нас да има. Разбира се при ясни условия и правила ", съобщи водачът на партията Стефан Янев.

Стефан Янев обаче заприказва за коалиция и правила, по които да бъде конструирана тя. Т.е. това слага въпроса дали БВ би подкрепила държавно управление на малцинството. 

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски стартира през днешния ден срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно заседание.

" Български напредък " са третата партия, която се отзова на поканата на номинирания за министър председател проф. Николай Габровски, който ще направи опит да осъществя управническия мандат на ГЕРБ. По-рано Българска социалистическа партия и " Демократична България " препотвърдиха желанието си да не поддържат ГЕРБ като мандатоносител. 

 
 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР