Ще намерят ли пресечни точки противниците на белия хляб и

...
Ще намерят ли пресечни точки противниците на белия хляб и
Коментари Харесай

Ще ограничат ли белия хляб в детските градини?

Ще намерят ли пресечни точки съперниците на белия самун и държавната експертиза. В студиото на „ Събуди се” тематиката разясняват Яна Данаилова от сдружението на нутриционистите и проф. Веселка Дулева, основен координатор по хранене и диетика.

„ Голяма част от предложенията са в поддръжка на измененията, а тези които са неприемливи за нас са доста малко. Ние ще създадем обзор и ще отговорим на всеки. Там, където има рационални оферти ще се постараем да ги удовлетворим”, разяснява проф. Веселка Дулева.

„ Нашите претекстове да внесем предложение са да бъдем в интерес на обществото. Може да съществува някаква незадоволеност в майките, по тази причина ние събрахме много от настоящите менюта в детските градини.

Те удостоверяват съществуване на повече въглехидрати, бяло тесто, на добавена захар и по-малко количество сезонни плодове. Нашето предпочитание е да работим в посока възстановяване на метода, по който се хранят децата”, сподели Яна Данаилова.

Гостите разясниха и дали количеството на хляба, който участва в детските менюта е прекомерно огромно.

„ Нашите оферти са главно за ограничение на тестените произведения, изключително белите рафинирани теста”, добави Яна Данаилова.

„ Наредбата дефинира рамките и границите, с цел да бъде обезпечено съответно хранене. Не знам от къде идва изказванието, че количеството на белите рафинирани храни е прекомерно огромно. В наредбата имаме оферти за пълнозърнести артикули всеки ден в менюто на децата” уточни проф. Веселка Дулева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР