"Ще наложим неустойка на концесионера на плажа в Созопол в

...
"Ще наложим неустойка на концесионера на плажа в Созопол в
Коментари Харесай

Налагат неустойка от 6900 лв. на концесионера на плажа в Созопол

"Ще наложим наказателна клауза на концесионера на плажа в Созопол в размер на 6 900 лева, към този момент съм разпоредила унищожаване на дигата ", заяви министър Николина Ангелкова на брифинг в Община Созопол.

„ Причината да се съберем в Созопол е обвързвана с опазването на крайбрежието и цялостното схващане за взаимна работа, опазването на културно-историческото завещание на Созопол и за взаимна работа във връзка с летния туристически артикул “, уточни министърът.

Тя акцентира, че към този момент е разпоредила дигата да бъде отстранена предвид на това, че напълно е нарушено уведомлението, което е направено към институцията. Взима се пясък и от заливаемата повърхност. „ Ще наложим наказателна клауза на концесионера в размер на 6900 лева според контракта “, добави Ангелкова.

„ Изпълняваме извънредно прецизно всички контролни пълномощия и следим за спазването на отговорностите по договорите с всеки един концесионер “, уточни още министърът на туризма.

Ангелкова ревизира на място дали правомерно е построена пясъчната защитна дига там. Тя се срещна с жителите на Созопол, а по рано тази заран беседва и с кмета на града Тихомир Янакиев във връзка разпоредената от нея инспекция на плажната линия.

Министър Ангелкова инициира незабавната инспекция на специалисти от ведомството взаимно с другите способени органи, откакто в общественото пространство се появи информация, че на плажа с тежка техника се прави защитна дига, която да защищити плажната линия. Проверката ще откри дали концесионерът на плажа извършва договорните си отговорности и ще бъде осъществена взаимно с други способени институции.

По рано от "Басейнова дирекция " ревизираха сигнала за екскаватор, изкопаващ пясък от морето за насипването дигата, която разгневи жители на Созопол и те проведоха митинги. Проверяващите потвърдиха, че пясъкът се изземва от Черно море и дейностите бяха прекратени.Те оповестиха, че бъде наложена глоба на концесионера.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР