Ще можем да играем в Шампионската лига, стига спонсорите да

...
Ще можем да играем в Шампионската лига, стига спонсорите да
Коментари Харесай

Николай Желязков: Беше абсурдно да продължаваме да чакаме

Ще можем да играем в Шампионската лига, стига спонсорите да продължат да ни поддържат

Ден откакто Нефтохимик бе разгласен за длъжностен първенец, „ Тема Спорт” се свърза с треньора на бургазлии Николай Желязков. Той приказва за развоя на обстановката в шампионата, както и за бъдещите проекти на клуба.
 @@@

Г-н Желязков, сезонът завърши, а Нефтохимик бе избран за длъжностен първенец. Как вие ще коментирате това решение?
- Вижте, никой не е очаквал тази обстановка. Със сигурност никой от нас не е желал да завърши сезона по този начин. Не е прелестно да свършим по този начин, това мнение се споделя и от момчетата. Няма печеливши, спортът обаче е последното нещо, което сега е на дневен ред. Да, първенци сме, само че удоволствието го няма. Ние не се радваме, тъй като съм уверен, че в случай че играехме плейофите, имахме изцяло действителен късмет да ги спечелим. Смятам, че играехме най-хубавия волейбол до спирането на шампионата. Но обстановката е такава.

Имаше разновидности за нулева година или пък да изчакате още, до момента в който отмине рецесията. Бяха ли действителни те, съгласно вас?
- При състояние че анулираха олимпиадата и Лигата на нациите, съгласно мен да изчакаме беше неуместно, безсмислено и неуместно. И незабавно се обосновавам – всички контракти изтичат най-късно до 15 май, след което състезателите нямат взаимоотношения с клубовете. На чужденците им изтичат интернационалните документи и всичко би трябвало да се прави отначало. Хората по-късно стартират да си търсят тимове и на други места. При такава обстановка е неуместно да се играе. За нулева година, в случай че са се изиграли без два кръга от постоянния сезон, съгласно теб вярно ли е?

Всеки има мнение по въпроса, може би е най-много на база персонален интерес. В много шампионати в Европа оповестиха подобен процес. Затова ви запитвам.
- Да кажеш, че не си изиграл 95 % от мачовете от сезона, съгласно мен и това не е вярно. Изказаха се отзиви при дамите да има първенец, а при мъжете не. Не виждам да има обединен принцип тук. Ние сме с 6 точки пред втория сега, при два кръга до края. Според мен това бе най-правилното решение. Това от моите уста звучи като от човек, който има интерес да е по този начин.

Именно – вие печелите въпреки всичко от подобен процес.
- Да, по този начин звучи. Но даже да не бях първи, отново щях да го кажа, тъй като считам, че е най-правилното решение.
 @@@

Все още е прекомерно надалеч в бъдещето, само че този процес ви дава право на присъединяване в Шампионската лига…
- Преди вируса проектите бяха едни, сега не мога да кажа безусловно нищо. Според мен никой не знае какво ще стане. Честно казано, концепция нямам с какви пари ще разполагаме, какъв тим ще имаме…

Знаете ли най-малко дали новата зала в Бургас ще е подготвена? Това бе повода да не участвате в Шампионската лига през този сезон.
- Това, което знам, е, че по залата се работи непрекъснато. Имаме информация, че до Нова година би трябвало да е подготвена на 100 %. Там не престават да работят. При едно присъединяване в Шампионската лига считам, че ще можем да играем, стига да имаме финансовата опция. Въпросът е дали спонсорите ще продължат да ни поддържат, дали общината ще има такава опция да ни помогне в мащабите, в които ни даде обещание да го направи. Основният ни спонсор Лукойл също да го направи. Много въпросителни има. В момента всичко стои и чака и никой не знае.

Как сте другояче вие в тази конюнктура?
- Седим си у дома и нищо не вършим. Отиваме до магазина и назад, нищо повече. Ще те излъжа, в случай че ти кажа, че върша нещо свястно. И да виждам състезатели, имаше един подобен интервал, само че в един миг стопирах, тъй като в този момент е безсмислено. Като не знаем в каква посока ще вървим, няма смисъл. Спазваме карантината и чакаме. Няма какво друго да създадем. Оги (б.р. Томов – шефът на Нефтохимик) прави всичко допустимо да почисти финансовата част, въпреки че сигурно няма по какъв начин да се изплати на 100 % всичко.

Ще получите ли заплати за април, в случай че сезонът завърши?
- Това също е нещо, което ще се разяснява. Няма изясненост какво ще се случи и по какъв начин ще се създадат нещата. Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР