Ще могат ли софиянци да се възползват максимално като туристи

...
Ще могат ли софиянци да се възползват максимално като туристи
Коментари Харесай

Нов план за управление ще реши проблемите във Витоша с въжените съоръжения

Ще могат ли софиянци да се възползват оптимално като туристи от близостта на Витоша? Тази тематика още веднъж е на фокус след възобновения спор за ски зоната там. Само нов проект за ръководство ще реши проблемите на Витоша, съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков пред публицисти. Последната дума за утвърждението на проекта ще бъде на Министерството на околната среда.

Над 12 километра са въжените уреди на Витоша. Промените в закона за горите от 2012 година обаче не разрешават тяхната рационализация, в случай че не се промени статута на земята под тях. От това пострадали са туристите и феновете на белите спортове.

Сноубордист: Аз карам сноуборд и вървя в Австрия. А тук не съм се качвал 2 години заради простата причина, че оборудванията са остарели, мудни и общо взето е тъпо.

Проблемът може да се реши посредством въвеждане на нов организационен проект за Витоша, изясни пред публицисти ръководителят на столичния общински съвет.
Елен Герджиков - ръководител на СОС: Той не планува никакво в допълнение застрояване в планината и това го знаят всички специалисти и които са се срещнали със наличието на обновения проект. Най-важното нещо да се ремонтират оборудванията и да се усъвършенства достъпът до планината.
От компанията притежател на оборудванията обясниха, че поради настоящото законодателство от 2011 година не могат да осъществят капиталовия си проект на стойност 70 млн.
Радослав Пеев - " Витоша-ски ": " Витоша-ски " възнамерява да влага единствено и само в спортна, техническа инфраструктура. Спорта - лифтови уреди, ски писти, апаратура за техническо заснежаване, нищо друго. Нямаме проект за нито една стая, за нито едно легло да се влага тук да се сторят хотели. Говорим единствено и само за спортна инфраструктура, която да може да се употребява и лятото.
На Витоша обаче има и лифтове, които от години не работят и то не поради неналичието на организационен проект.

Небезизвестният въжен превоз " Заека " на всички столичани и фенове на белите спортове е държавна благосъстоятелност и той най-лесно може да бъде пуснат в придвижване.

На последното за предходната година държавно съвещание министър председателят Борисов разпореди на спортното министерство да извърши ремонта, а финансовото да отпусне нужните за задачата средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР